Fabregat: "L'estat d'aband del Mercat de Provements porta a Conselleria de Sanitat a sancionar a l'Ajuntament amb 4.000 euros

Grup Popular  Dimecres, 10 de Febrer de 2021

La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat denuncia la deixadesa de l'equip de govern en el principal punt de subministrament de productes frescos a l'engròs, "desoir les peticions dels propis venedors en matèria de neteja i seguretat, que estan pendents des de l'anterior legislatura, ha comportat una sanció en matèria de seguretat alimentària, una estirada d'orelles en tota regla al tripartit per no complir amb les seues obligacions".
"Reiterem la nostra petició d'un pla de millora per a aquest recinte, cal recordar que l'alcaldessa Amparo Marco portava en el seu programa electoral la reforma del recinte, però una vegada guanyades les eleccions va guardar la seua promesa en un calaix, no considera prioritari el manteniment d'una instal·lació que segueix amb les mateixes deficiències de fa anys, amb greus desperfectes en la teulada, falten xapes de *Uralita sobre les parades, amb acumulació de brutícia i teranyines i un desguàs central amb aigua i brutícia acumulada, a més de lluminàries deteriorades, tal com recull l'expedient sancionador", afig.

10 de febrer de 2021.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat denuncia la deixadesa de l'equip de govern en el Mercat de Proveïments de la ciutat, per al qual reclama un pla de de millora integral, reiterant així la petició dels Populars des de la passada legislatura. L'estat d'abandó del Mercat de Proveïments ha portat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a multar a l'Ajuntament amb 4.000 euros, tal com es desprén de l'expedient sancionador per danys i deterioració de l'immoble.

Per a Fabregat "alimentació i insalubritat són dos conceptes inseparables, que l'equip de govern ve desatenent des de fa massa temps. Desoir les peticions dels propis venedors en matèria de neteja i seguretat, que estan pendents des de fa anys, ha comportat una sanció en matèria de seguretat alimentària, una estirada d'orelles en tota regla al tripartit per no complir amb les seues obligacions".

Han sigut múltiples les visites dels Populars al Mercat de Proveïments comprovant les deficiències visibles en l'estructura que han sigut objecte de múltiples denúncies, per part d'aquesta agrupació, en les quals sempre s'instava el govern municipal a reaccionar, però totes han caigut en sac trencat. "Aquesta inacció de l'alcaldessa Amparo Marco en matèria sanitària li ha comportat un toc d'atenció, que implica un desemborsament econòmic, perquè esmene de manera immediata les greus deficiències que presenta el principal punt de subministrament de productes frescos a l'engròs.

Cal recordar que l'alcaldessa Amparo Marco portava en el seu programa electoral la reforma del recinte, "però una vegada guanyades les eleccions va guardar la seua promesa en un calaix, no considera prioritari el manteniment d'una instal·lació que segueix amb les mateixes deficiències de fa anys, amb greus desperfectes en la teulada, falten xapes de *Uralita sobre les parades, amb acumulació de brutícia i teranyines i un desguàs central amb aigua i brutícia acumulada, a més de lluminàries deteriorades, tal com recull l'expedient sancionador", afig.

A més, aquest document incideix en l'absència d'una part de la coberta, per la qual cosa quan plou s'inunda una part del mercat afectant les parades. Al gener de 2020, a causa de la borrasca ‘Gloria’, es van desprendre diverses plaques de *Uralita i durant dies van romandre degradant-se en el sòl, "amb el risc que comporta a l'ésser un material altament contaminant", apunta Fabregat.

Els populars ja van alertar de l'acumulació de residus en determinades zones del recinte, que en l'actualitat dóna cabuda a 28 parades gestionades per una vintena d'empreses. "
"Ha hagut de ser la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública la que, a través d'una sanció, faça reaccionar a l'alcaldessa, que tard o d'hora haurà d'eixir de la seua zona de confort i afrontar els problemes que té a la ciutat, més quan afecten la seguretat alimentària", afig la regidora Popular.

Fabregat insisteix: "Parlem d'una instal·lació que emmagatzema productes de primera necessitat com a fruites, verdures i aliments frescos per al consum de les famílies castellonenques, una infraestructura el manteniment de la qual en les millors condicions hauria d'estar en l'agenda de prioritats del govern municipal i no obstant això mai ho ha estat, com s'ha demostrat".

Amb tot, l'edil Popular torna a reiterar la necessitat urgent d'elaborar "un pla integral de millora que contribuïsca a dignificar l'activitat actual d'aquest mercat, ja que és una instal·lació que contribueix a la generació d'ocupació i riquesa i a la dinamització de la ciutat. No pot continuar sent el gran oblidat amb un equip de govern que continua mirant cap a un altre costat", conclou Fabregat.