Redondo: "La remodelaci de l'Avinguda Castell Vell acaba sent un "pegat', 155.000 euros tirats al fem per no escoltar els vens"

Grup Popular  Dijous, 11 de Febrer de 2021El regidor del Grup Municipal Popular i representant del districte Nord, Juan Carlos *Redondo, es fa ressò del malestar veïnal en els Grups Sant Agustí i Sant Marcos en relació a la "rotonda de joguet, més pròpia de Llec o *Pinypon, que no d'una infraestructura a l'altura d'una entrada principal a una capital de província". "L'obra pretenia millorar la seguretat viària i s'ha acabat convertint en un perill per al trànsit, els autobusos es queden enganxats en la nova mini rotonda, els camions estan obligats a maniobrar per a efectuar el gir a més d'envair el carril contrari com hem comprovat en la visita al costat del president de l'Associació de Veïns Sant Agustí i Sant Marcos, Francisco *Cabañero", explica.

"Estem davant un nou exemple que l'alcaldessa, Amparo Marco, no escolta, no veu i no atén la voluntat ciutadana, governa d'esquena als veïns els qui demanaven una rotonda única amb amplis carrils per a absorbir el trànsit havent-hi espai suficient i no el ‘pegat’ d'inseguretat viària pel qual s'ha optat que a més sale molt car. Molt ens temem que al final hauran de reconsiderar la seua postura, per la qual cosa acabaran sent un balafiament les actuacions que l'Ajuntament ha dut a terme fins hui", explica Redó.

11 de febrer de 2021.- El regidor del Grup Municipal Popular i representant del districte Nord, Juan Carlos *Redondo, es fa ressò del malestar veïnal en els Grups Sant Agustí i Sant Marcos en relació a la "rotonda de joguet, més pròpia de Llec o *Pinypon, que no d'una infraestructura a l'altura d'una entrada principal a una capital de província", assenyala Redondo. Una actuació urbanística duta a terme per l'equip de govern que lidera Amparo Marco i que ha costat 155.000 euros a tots els castellonencs, tal com es desprén de l'apartat d'inversions financerament sostenibles.

"Una remodelació urbanística que pretenia millorar la seguretat viària i la mobilitat en l'Avinguda del Castell *Vell, artèria principal d'entrada a la ciutat, s'ha acabat convertint en un pegat que és un perill per al trànsit rodat, 155.000 euros que acabaran tirats al fem per no complir amb les garanties de seguretat viària. Els autobusos es queden enganxats en la mini rotonda de joguet a l'altura de l'antiga *Dusen, els camions estan obligats a maniobrar per a efectuar el gir a més de no poder evitar envair el carril contrari com hem comprovat en la visita realitzada al costat del president de l'Associació de Veïns Sant Agustí i Sant Marcos, Francisco *Cabañero", explica Juan Carlos *Redondo.

Per al regidor Popular aquesta actuació és un altre clar exemple que l'alcaldessa, Amparo Marco, "no escolta, no veu i no atén la voluntat ciutadana, governa d'esquena als veïns els qui demanaven una rotonda única amb amplis carrils per a absorbir el trànsit havent-hi espai suficient i no el ‘nyap’ d'inseguretat viària pel qual s'ha optat". I afig: "Molt ens temem que al final hauran de reconsiderar la seua postura, per la qual cosa acabaran sent un balafiament les actuacions que l'Ajuntament ha dut a terme fins hui, 150.000 euros de tots els castellonencs tirats al fem", explica Redondo.

Cal recordar que l'Avinguda del Castell *Vell absorbeix diàriament gran quantitat de trànsit per ser una de les entrades principals a la capital i vial de pas cap a la Universitat Jaume I, a més de donar accés als Grups Sant Agustí i Sant Marcos. "Són els propis veïns d'aquests barris, amb el president de l'Associació Veïnal al capdavant els que ens han alertat del seu malestar, no entenen com s'ha pogut aprovar una actuació urbanística d'aquestes característiques, ja que sense estar acabada l'obra ja es veuen les seues deficiències, n'hi ha prou amb estar cinc minuts enfront de les dues mini rotondes per a veure les dificultats que aquestes comporten per als vehicles, i per tant, per a la seguretat viària", denúncia Redondo.

L'edil Popular demana a l'alcaldessa Amparo Marco que aporte solucions i "no continue generant problemes que acaben costant molt car a tots els castellonencs, que a més pateixen les conseqüències de la seua mala gestió".

"Això és el que ocorre quan no hi ha cap mena de planificació per part del govern municipal més enllà de vendre titulars en premsa que acaben sent sol propaganda i quan no es té en compte la participació veïnal, ja que ningú del govern municipal ha perdut temps a informar prèviament els veïns de les actuacions urbanístiques previstes en el seu districte", lamenta Redondo.

Els Populars mostren el seu suport als principals agreujats, que pateixen cada dia els trastorns derivats d'una actuació urbanística que no compleix amb les expectatives de millorar la seguretat viària i demanen una remodelació en les millors condicions de fluïdesa i seguretat, tant per als vehicles, com per als vianants.