Toledo: "Marco es contradiu amb el Pla General, ella mateixa admet que falta sl industrial i tampoc estar aprovat en la data promesa"

Grup Popular  Dilluns, 15 de Febrer de 2021El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia la incoherència de l'alcaldessa, Amparo Marco, respecte a les afirmacions que donen a entendre l'aprovació imminent del Pla General, "el govern municipal acaba d'aprovar una pròrroga de les Normes Urbanístiques Transitòries, un any més, per a evitar un buit legal perquè no arriben a temps i, a més, després d'haver aprovat un document, que redueix dràsticament el sòl industrial, Marco s'erigeix ara, quan ja és tard, en la gran defensora de sòl logístic en pro de la competitivitat que retalla la Declaració Ambiental Territorial i Estratègica (DÓNA'T) i que va aprovar sense piular".

Pel que fa la reserva de sòl per al futur Conservatori de Música i Dansa, "veiem una altra contradicció de l'alcaldessa que haurà d'anar-se amb la música a una altra part, perquè d'una banda autoritza l'Associació de Veïns Verge de *Lidón a gestionar l'hort urbà en un solar de l'Av. Enrique Gimeno que resulta que és el mateix solar que l'alcaldessa suggereix per a la nova ubicació dels estudis de Música i Dansa i fins i tot per a albergar un altre institut si fera falta, sense que els veïns sàpien res de res, només que a partir d'aquest mes ja poden plantar allí les seues tomaques, cebes i altres hortalisses i fruiteres", afig Toledo.


15 de febrer de 2020.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo desmunta les afirmacions de l'alcaldessa, Amparo Marco, respecte a l'aprovació del Pla General, "ni està, ni se li espera". "Una vegada més l'alcaldessa es contradiu perquè el que diu, res té a veure amb el que fa i la prova està en el fet que han sol·licitat una pròrroga, un any més, de les Normes Urbanístiques Transitòries per a evitar un buit legal perquè no arriben a temps, no estarà a l'abril, per la qual cosa els terminis marcats per l'alcaldessa tornen a dilatar-se sine die", explica el portaveu Popular.


A més, Toledo retrau a l'alcaldessa que després d'haver donat el vistiplau a un document, que redueix dràsticament el sòl industrial, perquè va decidir aprovar sense piular la Declaració Ambiental Territorial i Estratègica (DÓNA'T) emesa per la Conselleria de Transició Ecològica -que retalla el sòl industrial en quasi un milió de metres quadrats-, s'erigisca ara, quan ja és tard, en la gran defensora de sòl logístic en pro de la competitivitat del Port i de la ciutat de Castelló".


"Castelló amb aquest Pla General no pot acollir noves empreses, és normal que trien altres municipis com en el cas de Amazon amb Onda", insisteix Toledo.


En aquest sentit, afig: "Marco no ha alçat la veu en tot aquest temps venent bonances del Pla General l'aprovació del qual era imminent i, ara, quan ha sigut conscient de les manques que comporta el seu propi Pla General, el que ella ha volgut, sabent que hipotecarà el futur desenvolupament de Castelló a compte de la necessitat de sòl industrial, només ara, se li ocorre suplicar davant Puig més sòl d'aquest tipus perquè s'ha adonat que, tal com venim reivindicant des del PP, és necessari per a afavorir l'arribada de noves empreses, amb elles la creació d'ocupació; sòl logístic per a donar sentit a l'estació Intermodal i a les infraestructures portuàries que faran que la capital siga més competitiva".


Conservatori de Música i Dansa

Pel que fa la reserva de sòl per al futur Conservatori de Música i Dansa, "veiem un altre despropòsit, una contradicció més de l'alcaldessa que haurà d'anar-se amb la música a una altra part, perquè d'una banda autoritza l'Associació de Veïns Verge de *Lidón a gestionar l'hort urbà en un solar de l'Av. Enrique Gimeno que resulta que és el mateix solar que l'alcaldessa suggereix i defensa com així ho va fer constatar en l'esmena a la totalitat que va tombar la moció del PP que defensava el sòl enfront de la Ciutat de la Justícia per a la nova infraestructura de Música i Dansa, i fins i tot per a poder albergar un altre institut per a la zona si cal, sense que els veïns sàpien res de res, només que a partir d'aquest mes ja poden plantar allí les seues tomaques, cebes i altres hortalisses i fruiteres", afig l'edil Sergio Toledo.


Els regidors del Grup Municipal Popular María España i Vicent Sales han visitat el solar de la polèmica, en l'Avinguda Enrique Gimeno. Al costat de membres de l'Associació de Veïns Verge de *Lidón van constatar que la parcel·la segueix pendent d'adequació, pese a l'informe tècnic de cessió i la promesa que es va fer als veïns que podrien començar a gestionar l'hort urbà a partir de febrer o març. Els veïns no tenien constància que el mateix s'havia oferit, per part de l'alcaldessa per a situar la nova construcció del Conservatori de Música i Dansa que fa falta per a descongestionar les actuals instal·lacions on conviuen els alumnes del Conservatori Superior de Música, del Conservatori Professional i de l’*Escola d’*Art i *Disseny de Castelló.


"L'alcaldessa Amparo Marco no pot autoritzar uns veïns a gestionar un hort urbà i, al mateix temps, prometre a una altra part de la població castellonenca alçar en el mateix solar d'aquest hort urbà una nova infraestructura per a les disciplines de Música i Dansa, la nostra pregunta és a *quines està enganyant l'alcaldessa?, a l'Associació de Veïns Verge de *Lidón o als directors dels tres Conservatoris afectats que porten massa temps reclamant unes instal·lacions dignes?, planteja Sergio Toledo.


Cal recordar que el futur Conservatori de Música i Dansa ja disposava d'un solar en el Pla General, una parcel·la de 13.000 metres quadrats enfront de la Ciutat de la Justícia, que acontentava els tres Conservatoris afectats. No obstant això, l'eliminació del sòl dotacional-educatiu d'aquest solar, de la nit al dia, malgrat haver-hi una al·legació estimada i aprovada en el Ple del 30 d'abril de 2019, deixa als llimbs la seua ubicació, amb un govern municipal enfrontat perquè PSOE i Compromís discrepen de la millor ubicació per al Conservatori de Música i Dansa. "Una lluita interna on els qui tenen les de perdre són, novament, els castellonencs, perquè un govern tripartit que és incapaç de posar-se d'acord entre si és un govern inservible per a la ciutadania", conclou Toledo.