El PP eleva a l'Agncia Antifrau el "Cas Ribes' perqu investigue l'autoadjudicaci del bo de transport gratut que va fer el regidor

Grup Popular  Dimarts, 16 de Febrer de 2021

La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló María España anuncia que el seu grup polític ha fet efectiva la denúncia de l'autoadjudicació d'una targeta per a viatjar gratis en bus i *TRAM, que ha fet el regidor socialista Jorge Ribes, a l'òrgan dependent de la Generalitat que persegueix el frau i la corrupció en la gestió dels recursos públics.

"La falta de respostes a la informació que per dret ens assisteix i que venim reclamant des del 17 de desembre, dins de la nostra labor fiscalitzadora al govern d'Amparo Marco –seguim sense l'expedient de la campanya i sense el mail que va assegurar haver enviat el regidor per a cobrir-se l'esquena-, ha fet que fem un pas més. Ja recorrem al *Síndic de *Greuges, que investiga els fets i, ara, acudim a l'Agència Valenciana Antifrau que revelarà si el regidor Jorge Ribes ha incorregut en irregularitats que són objecte de sanció", explica.

16 de febrer de 2021.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló María España anuncia que el seu grup polític ha fet efectiva la denúncia de l'autoadjudicació d'una targeta per a viatjar gratis en bus i *TRAM, que ha fet el regidor socialista Jorge Ribes en inscriure's en la seua pròpia campanya de foment del transport públic, a l'Agència Valenciana Antifrau, òrgan dependent de la Generalitat que persegueix el frau i la corrupció en la gestió dels recursos públics.

"La falta de respostes a la informació que per dret ens assisteix i que venim reclamant des del 17 de desembre dins de la nostra labor fiscalitzadora al govern d'Amparo Marco ha fet que fem un pas més, ja recorrem al *Síndic de *Greuges, que investiga ja els fets i, ara, acudim a l'Agència Valenciana Antifrau que revelarà si el regidor Jorge Ribes ha incorregut en irregularitats que són objecte de sanció", explica l'edil Popular.

En aquest sentit recorda que els Populars segueixen sense l'expedient de la campanya de promoció del transport públic entre els joves -que va organitzar el propi edil Jorge Ribes des de la seua regidoria de Joventut, inscrivint-se ell mateix en el llistat i apareixent el seu nom, per cert amb l'ordre dels cognoms canviats i junts, en el número 47 resultant ser un dels agraciats amb les 300 targetes de fins a 20 viatges gratis que es van repartir, quedant fora altres 158 joves.

"Tampoc tenim el mail que va assegurar haver enviat el regidor per a cobrir-se l'esquena, on constaria que volia fer-se amb una de les targetes a manera de record, afirmació que va fer en sessió plenària, per la qual cosa d'haver mentit seria un fet molt greu", afig.

Des del 17 de desembre de 2020, quan es va destapar tot aquest cas, el Grup Municipal Popular ve demanant aclariments al propi edil implicat i a l'alcaldessa, per ser la responsable última del seu equip de govern, a més de la documentació que acreditaria que les coses es van fer concorde a la legalitat. "No obstant això, les úniques respostes que ens hem trobat són les que li interessa donar al regidor Ribes per a desviar el focus de la nostra denúncia, no contesta al que li preguntem, ni tan sols la compareixença en el Ple que ell va demanar li va servir per a exculpar-se, només va donar excuses que no van servir per a res més que per a continuar engreixant les sospites d'irregularitats en la seua gestió, perquè ni tan sols va ser capaç d'explicar per què el seu nom figurava en el llistat de la campanya amb l'ordre dels seus cognoms canviat i junts", apunta Espanya.

"Estem davant un clar exemple de falta de transparència per part del govern municipal i de la seua alcaldessa que ni es digna a trencar el seu silenci davant uns fets tan greus. És per això que hem recorregut a l'òrgan autonòmic que combat el frau i la corrupció a fi d'enfortir les institucions públiques", afig.

Cal recordar que el ‘Cas Ribes’ va molt més allà del benefici personal de l'edil socialista ja que també van resultar beneficiaris en la mateixa campanya la seua parella sentimental i alguns dels seus amics pertanyents a Joventuts Socialistes i en el cas de la seua núvia, també constava en el llistat d'agraciats amb un bo anual gratis de *Bicicas.

"Seria una molt bona mostra de transparència que l'alcaldessa accedira d'una vegada a entregar-nos còpia de l'expedient íntegre de la campanya de promoció del transport públic en el qual està implicat Jorge Ribes, una falta de documentació que ens ha portat a recórrer al *Síndic de *Greuges i a l'Agenda Valenciana Antifrau, a veure si amb millor sort, aconsegueixen que se'ls remeta aquesta documentació", conclou María España.