Toledo: "Si ja s lmit la situaci del comer en el cor de Castell, la mesura que hui posa en marxa el govern municipal acabar per rematar-los"

Grup Popular  Dimarts, 16 de Febrer de 2021

"L'activació del sistema de control de trànsit mitjançant cambres en el centre és una nova maçada per als comerços, és inoportuna, s'ha fet d'esquena als comerciants i arriba sense cap campanya prèvia d'informació, per la qual cosa a més de trobar-se amb multes de 200 euros, suposa un problema més a l'hora d'atraure a possibles compradors al centre", assenyala el portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta la inoportunitat d'activar, "just ara, en plena pandèmia, amb els comerços del centre passant-lo realment malament per una caiguda dràstica d'ingressos, igual que altres sectors assotats igualment per la crisi del *Covid", un sistema de control de trànsit mitjançant cambres que sancionarà amb multes de 200 euros als vehicles que travessen el centre sense autorització.

"Si ja és límit la situació del comerç en el cor de Castelló, la mesura que hui posa en marxa el govern municipal, d'esquena als comerciants, acabarà per rematar-los, ja que acabarà per dissuadir als potencials clients, que ara ja són molt pocs. Els comerços ens porten traslladant el seu malestar per les dificultats que existeixen perquè els clients arriben al centre i això suposa un nova dificultat, perquè es trobaran amb sancions de 200 euros per travessar uns carrers que ara mateix no estan ben senyalitzades", explica Toledo.

A més, la prova que els castellonencs no són conscients de l'existència d'aquestes cambres amb fi recaptatòria és que en període de prova i, en tan sols 20 dies, s'han visualitzat 48.000 infraccions de vehicles per travessar el centre. "El que demostra que no hi ha hagut una campanya massiva prèvia d'informació, per la qual cosa molts es trobaran amb multes de 200 euros quan els arriben directament a casa, la qual cosa dóna peu a pensar en l'afany recaptatori que pretén l'Ajuntament", apunta Toledo.

"Des del PP no estem d'acord i sol·licitem, com així ho vam fer constar en la Comissió Informativa d'ahir, que se suspenga, almenys de moment, la posada en marxa d'aquest sistema de vigilància sancionador, perquè no és prioritari. També insistim a conéixer al detall els carrers que queden obertes al trànsit, les que es restringeixen al pas exclusiu dels vehicles autoritzats i les que queden vetades a tota mena de trànsit, siguen veïns/autoritzats o no perquè tots aquests dubtes són al carrer i els castellonencs no saben al que atindre's", conclou Sergio Toledo.