Espaa: "Ja sabem com quadrar Marco el pressupost, fregint a multes als castellonencs"

Grup Popular  Dimecres, 17 de Febrer de 2021

"Anit, 24 hores després d'activar el sistema de vigilància mitjançant càmeres de control d'accés de vehicles al centre i sancionar als no autoritzats, encara estaven pintant la senyalització als carrers per on està prohibit circular, és a dir a bou passat i sense informar a ningú, una mostra més de l'afany recaptatori que comporta aquesta mesura", explica.

"Si en 20 dies les cambres del centre hagueren sancionat de veritat, l'Ajuntament portaria recaptats 9,6 milions d'euros, la qual cosa demostra la falta d'informació prèvia d'una mesura, ara mateix del tot inoportuna i d'esquena als comerciants", afig.

17 de febrer de 2021.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, denúncia la falta d'informació i l'afany recaptatori d'una mesura posada en marxa ahir mateix per l'equip de govern municipal, amb Amparo Marco al capdavant, que "acabarà de rematar als comerços i negocis d'hostaleria del centre de la ciutat, que tal malament ho estan passant en aquesta pandèmia. Insistim que no és el moment i reiterem la nostra sol·licitud que se suspenga la mesura".

Així s'ha referit respecte a l'activació, ahir mateix, del sistema de vigilància mitjançant càmeres de control d'accés de vehicles al centre, en el qual se sancionarà amb multes de 200 euros als vehicles no autoritzats. "Anit, 24 hores després d'activar aquest sistema de control d'accés al centre, l'Ajuntament de la senyalització encara estava pintant als carrers la prohibició del pas als vehicles no autoritzats, és a dir a bou passat i sense informar a ningú, una mostra més de l'afany recaptatori que comporta la mesura", explica.

I afig: "Ara ja sabem com quadrarà Amparo Marco el pressupost municipal, fregint a multes als castellonencs". En aquest sentit aclareix que si en 20 dies les cambres del centre hagueren sancionat de veritat als 48.000 infractors caçats, l'Ajuntament portaria recaptats 9,6 milions d'euros, la qual cosa demostra la falta d'una campanya d'informació prèvia d'una mesura, ara mateix del tot inoportuna i d'esquena als comerciants, l'hostaleria, les pimes i autònoms en general".

Per a l'edil Popular la mesura és "inoportuna, perquè primer: no és el moment quan els comerciants vénen queixant-se des de fa molt temps de les traves que troben els vehicles per a accedir al centre i havent caigut les seues vendes dràsticament precisament ara per la pandèmia; en segon lloc: no s'ha comptat amb l'opinió dels comerciants ni hostalers ni pimes i autònoms en general i en tercer lloc: han tingut temps més que suficient per a informar i el govern municipal no l'ha fet, per la qual cosa dóna a pensar en el seu afany recaptatori". "La prova està en el descontentament generalitzat de la població, que s'ha trobat de la nit al dia amb la limitació de l'accés al centre i multes de 200 euros", explica María España.

"El govern municipal l'ha fet molt malament, no ha utilitzat canals oficials ni de cap altre tipus per a informar almenys els residents del districte centre, per això, anit veïns de la junta del districte centre recorrien a nosaltres demanant informació, el descontentament és tal que la gent no pensa en un altre objectiu que no siga el merament recaptatori", conclou María España.