Redondo demana a Marco sensibilitat "mentre les pimes i autnoms no han cobrat un euro, l'Ajuntament retorna 50 milions al banc"

Grup Popular  Dimecres, 17 de Febrer de 2021

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo denúncia la incoherència de l'alcaldessa Amparo Marco que ha prioritzat retornar al banc 50 milions d'euros en lloc d'anticipar aqueixos diners a les pimes i autònoms que segueixen sense rebre un euro de les ajudes promeses. "És incomprensible la falta de sensibilitat i es veu l'allunyada que està de la realitat l'alcaldessa que no és conscient de les penúries que viuen els castellonencs. Retorna de manera anticipada 50 milions que bé podrien servir per a anticipar les ajudes directes del Pla Resistir mentre arriba els diners d'altres administracions, igual que ha fet l'Ajuntament d'Alacant amb 11 milions d'euros en ajudes directes als sectors que pitjor l'estan passant", explica.

"Mostrar empatia i sensibilitat amb els qui pitjor ho estan passant significa estar al seu costat i demostrar-lo amb fets. Marco tenia tot al seu favor per a destinar diners a les pimes i autònoms en lloc de retornar-ho als bancs, com ha fet. Hui, més que mai, per les conseqüències de la crisi del *Covid, els diners on millor està és en la butxaca dels castellonencs. Són milers els negocis que no poden sobreviure a aquesta pandèmia i que segueixen sense rebre cap ajuda de les administracions, la qual cosa es tradueix en cada vegada més atur. Els veïns necessiten els diners ja, és qüestió de voluntat política", afig.

17 de febrer de 2021.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo denúncia la "incoherència i la falta de sensibilitat" de l'alcaldessa, Amparo Marco, perquè mentre els sectors més colpejats per la pandèmia segueixen sense rebre ni un euro d'ajudes directes de les administracions, l'Ajuntament acaba de retornar al banc 50 milions d'euros en concepte de cancel·lació, de manera anticipada, de dos crèdits, un per 20 milions i un altre per 30 milions. "No cap en cap cap que tenint disponibilitat de liquiditat l'Ajuntament, l'alcaldessa haja preferit retornar 50 milions d'euros al banc, en lloc de destinar-los als qui pitjor ho estan passant en aquesta pandèmia, que són cada vegada més castellonenques", assenyala.

"No hi ha per on agafar-ho, és del tot incomprensible que l'equip de govern municipal, amb Amparo Marco al capdavant haja prioritzat retornar al banc, aquest mateix mes de febrer, i de manera anticipada, 50 milions en lloc d'utilitzar-los per a anticipar les ajudes directes del Pla Resistir mentre arriba els diners d'altres administracions, igual que ha fet l'Ajuntament d'Alacant amb 11 milions d'euros anticipadament en ajudes directes als sectors més colpejats per la pandèmia, que continuen patint la dràstica caiguda d'ingressos", afig Redó.

Per a l'edil Popular, "mostrar empatia i sensibilitat amb els qui pitjor l'estan passant significa estar al seu costat i demostrar-lo amb fets. Marco tenia tot al seu favor per a destinar diners a les pimes i autònoms en lloc de retornar-ho als bancs, com ha fet una vegada més. Actua com si no passara res però ara sí que passa. Hui, més que mai, per les conseqüències de la crisi del *Covid, els diners on millor està és en la butxaca dels castellonencs. Són milers els negocis que no poden sobreviure a aquesta pandèmia, que no tornaran a obrir la persiana perquè no compten amb ajudes directes de les administracions malgrat els anuncis de Ximo Puig, la qual cosa es tradueix en cada vegada més atur. Els qui governen han d'entendre d'una vegada per sempre que els veïns necessiten els diners ja, és qüestió de voluntat política".

Redó apunta que fets com aquest -on s'ha prioritzat la devolució de 50 milions d'euros al banc-, "amb la qual està caient, havent-hi famílies a la vora de la desesperació", són els que marquen les diferents maneres de gestionar la pandèmia que tenen els Ajuntaments i "on realment es veu el compromís i la implicació dels seus alcaldes amb la ciutadania". I afig: L'Alacant, on governa el Partit Popular l'han tingut clar, han prioritzat avançar 11,1 milions d'euros d'ajudes econòmiques contemplades en el Pla Resistir i destinades a l'hostaleria, l'oci i, en general, els sectors afectats per la pandèmia del coronavirus. El seu alcalde, Luis *Barcala, anticipa els diners perquè arribe com més prompte millor a les pimes i autònoms".

I mentre a Alacant les bases de les ajudes directes perquè puguen optar les pimes i autònoms es troben en fiscalització prèvia a la seua aprovació en *lunta de govern i posterior publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), amb l'objectiu que es puga obrir el termini de presentació de sol·licituds com més prompte millor, "l'alcaldessa Amparo Marco a Castelló és incapaç de donar una data respecte a quan estaran aquestes bases a la disposició dels possible beneficiaris a la ciutat de Castelló", matisa Juan Carlos *Redondo.

En aquest sentit, l'edil Popular ha manifestat que "el mateix ocorre amb l'aprovació del pressupost municipal, que el govern d'esquerres retarda per les seues lluites internes. Uns enfrontaments entre PSOE, Compromís i Unides Podemos, incapaços de posar-se d'acord en temes claus de ciutat que estan privant als castellonencs d'uns comptes públics 100% *Covid per a fer front a la pandèmia".

I conclou: "El pressupost de 2020 es va aprovar set mesos tarde i el de 2021 ni està ni se li espera malgrat prometre que estaria 1 de gener. El govern municipal repeteix els mateixos errors: comença l'any sense pressupost, amb pujades d'impostos, sense Pla General lligat a la competitivitat perquè falta sòl industrial i també falta sòl educatiu perquè ni tan sols PSOE i Compromís es posen d'acord on situar el futur conservatori de Música i Dansa".