Redondo: "El Mercat de Provements necessita una actuaci integral i no pegats perqu alimentaci i salubritat sempre han d'anar de la m"

Grup Popular  Dijous, 18 de Febrer de 2021El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo ha visitat, per enèsima vegada, la instal·lació al costat de la regidora Susana Fabregat, després de conéixer la sanció de 4.000 euros imposada a l'Ajuntament en matèria de seguretat alimentària, per descurar el manteniment del Mercat de Proveïments. "Una multa que arriba després de desoir les contínues queixes dels venedors en matèria de neteja i seguretat i, malgrat tot, hem comprovat que les deficiències més notables que van propiciar la multa segueixen sense solucionar-se", assenyala.

"Una infraestructura que hauria d'estar en les millors condicions de salubritat, perquè emmagatzema aliments frescos, veiem que no està entre les prioritats de l'alcaldessa, mai ho ha estat i segueix sense estar-ho, ni tan sols la multa econòmica ha servit per a acabar amb l'estat d'abandó i ni tan sols el regidor de comerç s'ha deixat caure per allí interessant-se per la situació. La radiografia ara com ara és que segueixen amb el desguàs central amb aigua i brutícia acumulada, lluminàries deteriorades, sense guàrdia de seguretat, sense *Wiffi ni telèfon fix i sense una part de la teulada des de l'incendi que es va produir en 2018, a més de que l'Ajuntament, per aquest incendi, encara deu diners de l'assegurança als venedors", afig

18 de febrer de 2021.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo ha visitat aquest matí, per enèsima vegada, i al costat de la regidora Popular Susana Fabregat, el Mercat de Proveïments. Una visita que es produeix després de conéixer la sanció imposada a l'Ajuntament de Castelló per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha multat amb 4.000 euros al consistori per deixadesa i deterioració de l'immoble que afecten la seguretat alimentària.

Durant la visita, en la qual esperaven veure actuacions de millora, tots dos regidors han intercanviat impressions amb els representants dels venedors, Pedro Ballester i *Nati *Forés, "als qui el govern municipal porta desoint massa temps, van ser els primers a alertar de l'abandó en matèria de neteja i seguretat en anterior legislatura però ha hagut de ser una multa econòmica la que porte a l'alcaldessa Amparo Marco a reaccionar, i encara queda molt per fer. El Mercat de Proveïments necessita una actuació integral i no pegats, perquè alimentació i salubritat sempre han de la rage", ha assenyalat Redondo.

"Hem comprovat com la multa que se li ha posat a l'Ajuntament per no complir amb les seues obligacions en el principal mercat de productes frescos de primera necessitat per al consum de les famílies castellonenques, no ha servit per a acabar amb l'estat d'abandó que presenta. La radiografia ara com ara és que segueixen amb el desguàs central amb aigua i brutícia acumulada, lluminàries deteriorades, sense guàrdia de seguretat, sense *Wiffi ni telèfon fix i sense una part de la teulada des de l'incendi que es va produir en 2018 a més de que l'Ajuntament, per aquest incendi, encara deu diners de l'assegurança als venedors", afig el regidor Popular.

Per a Redondo, "una infraestructura que hauria d'estar en les millors condicions de salubritat, perquè emmagatzema aliments frescos, veiem que no està entre les prioritats de l'alcaldessa, mai ho ha estat i segueix sense estar-ho, ni tan sols la multa econòmica ha servit per a acabar amb l'estat d'abandó i ni tan sols el regidor de comerç s'ha deixat caure per allí interessant-se per la situació".

Cal recordar que la sanció de 4.000 euros imposada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a l'Ajuntament l'obliga a actuar per a esmenar la falta d'una part de la teulada, on falten xapes de *Uralita sobre les parades; sobre l'acumulació de brutícia i teranyines o sobre el desguàs central, a més de lluminàries en mal estat, tal com recull l'expedient sancionador.

"Reiterem la nostra petició d'un pla de millora per a aquest recinte, una actuació que l'alcaldessa Amparo Marco portava en el seu programa electoral però una vegada guanyades les eleccions va guardar en un calaix", afig.
Han sigut múltiples les visites dels Populars al Mercat de Proveïments comprovant les deficiències visibles tant en l'estructura, com als voltants, que han sigut objecte de múltiples denúncies, per part d'aquesta agrupació, en les quals sempre s'instava el govern municipal a reaccionar. "Demanem un Pla integral de millora que contribuïsca a dignificar l'activitat actual d'aquest mercat, ja que és una instal·lació que contribueix a la generació d'ocupació i riquesa i a la dinamització de la ciutat. No pot continuar sent el gran oblidat amb un equip de govern que continua mirant cap a un altre costat", conclou Redondo.