Toledo: "El PP proposa un nou paquet de mesures per a ajudar a pimes i autnoms, Marco t competncies i no ha d'eludir-les"

Grup Popular  Dilluns, 22 de Febrer de 2021

El *portaveu *adjunt del *Grup Municipal Popular a l'*Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta l'*alcaldessa, Amparo Marco a *treballar de manera *complementària a *altres *administracions *per a activar mesures *municipals de *suport al *comerç, l'*hostaleria, els *pimes i *autònoms en general. "*Portarem al *Ple que els *terrasses no paguen la *taxa d'*ocupació de via pública *enguany i que *els *sectors *més *afectats *pels *tancaments no paguen la *taxa de *fems *durant 2021, *ja segueixen *tancaments *totals o *parcials, i en *aquest *cas és *proposa disminuir la *quantia de la *taxa en la *part proporcional *corresponent", explica.

"*També *proposem que és prorroguen els *concessions d'*explotació *dels *negocis *situats en els *instal·*lacions *municipals *per un *any *més o en *defecte d'*això *exempció del *pagament del *corresponent *cànon a *fi d'*ajudar als *perruqueries de centres *municipals, *bars i *cafeteries de *complexos *esportius i centres de *majors. De la *mateixa manera *demanem *suspendre *temporalment, *almenys *fins a l'1 de *gener de 2022, el sistema de control de *vehicles al centre de la *ciutat *per *càmeres de vídeo i *també crear *ajudes *directes al *lloguer *per a *tots *aquells *negocis i *activitats que *estiguen *situats en un local *arrendat", *afig.

22 de febrer de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta l'alcaldessa Amparo Marco a fer més per les pimes i autònoms des de les seues competències municipals. "En un moment com l'actual, de pandèmia, on les conseqüències econòmiques estan sent desastroses per al teixit productiu de Castelló, amb establiments tancats o a la vora de la ruïna, cada vegada més parats i famílies a la vora de la desesperació, es necessiten més esforços per part de l'administració més pròxima que és l'Ajuntament. Des del PP tornem a tendir, per cinquena vegada, la mà a l'equip de govern i proposarem al ple un nou paquet de mesures amb les quals alleujar la difícil conjuntura social i econòmica als sectors que pitjor l'estan passant, com l'hostaleria o el comerç", explica Toledo.

"No basten les ajudes del Pla Resistir, l'Ajuntament pot fer més coses i ha de fer-les i ràpid perquè és ara quan es necessiten", afig Toledo.

Aquesta sèrie de mesures passen per lliurar als negocis d'hostaleria que tinguen terrasses de la taxa d'ocupació de via pública enguany i que els sectors més afectats pels tancaments no paguen la taxa de fems durant 2021, ja siguen tancaments totals o parcials, "i en aquest cas es proposa disminuir la quantia de la taxa en la part proporcional corresponent", matisa.

De la mateixa manera, afig el portaveu Popular adjunt, "també proposem que es prorroguen les concessions d'explotació dels negocis situats en les instal·lacions municipals per un any més o en defecte d'això exempció del pagament del corresponent cànon a fi d'ajudar a les perruqueries de centres municipals, bars i cafeteries de complexos esportius i centres de majors".

I respecte als establiments del centre de la ciutat, "que porten molt temps passant-lo veritablement malament, només cal veure la quantitat de cartells de tancament i locals buits, i que la pandèmia ha contribuït a agreujar encara més la seua situació, demanem suspendre temporalment, almenys fins a l'1 de gener de 2022, el sistema de control de vehicles al centre de la ciutat per càmeres de vídeo amb la finalitat d'afavorir l'arribada de potencials clients al cor de la ciutat".

Finalment, Sergio Toledo avança la proposta del PP que consisteix a crear ajudes directes al lloguer per a tots aquells negocis i activitats que estiguen situats en un local arrendat. En el cas que el local siga en propietat, es proposa bonificar l'IBI, si acrediten que els seus ingressos han caigut més d'un 60%.

Cal recordar que com a resultat de la crisi de salut pública mundial, el sector de l'hostaleria, com un dels subsectors del turisme a Espanya, amb més de 300.000 bars i restaurants, s'ha convertit en un dels més danyats per la pandèmia. També el sector del comerç s'ha vist greument danyat, tant per la caiguda del consum com per l'obligació de tancar els negocis de manera anticipada, a les 18.00 hores de la vesprada, excepte els de caràcter essencial. Gimnasos i centres esportius, empreses de transport, taxistes, signatures que exploten instal·lacions municipals… els col·lectius afectats per l'aturada econòmica i les mesures sanitàries són múltiples i abasten tots els àmbits.

A tall d'exemple, Toledo al·ludeix al fet que les últimes projeccions empresarials d'aquest sector de l'hostaleria calcula que l'evolució de la crisi per COVID-19 "està comprometent xifres de caiguda de facturació al nostre país d'entre un 40 a un 50% a la fi de 2020, abocant amb això al tancament total i definitiu de més de 90.000 establiments i la destrucció d'aproximadament 680.000 llocs de treball directes i entre 900.000-1,1 milions directes i indirectes, a més d'una pèrdua irreparable de proveïdors especialitzats d'alimentació i begudes".

"En el cas de Castelló, porten 12 mesos facturant menys del 30%, segons les estimacions de *Ashocas. Porten un mes amb tota l'activitat a zero. Més de 150 dies completament sense obrir. Pagant els mateixos impostos. Segons *Ashotur, la meitat no tornarà a alçar la persiana, davant la impossibilitat de mantindre la seua activitat al nivell actual d'ingressos", recorda Toledo per a evidenciar la gravetat de la situació.