Fabregat: "Les "cues de la fam' proliferen a Castell i evidencien que hi ha famlies que no arriben a cobrir necessitats bsiques com menjar"

Grup Popular  Dijous, 11 de Mar de 2021La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat lamenta la deterioració econòmica que fa que moltes famílies hagen d'acudir cada matí als Serveis Socials a la recerca de vals de menjar que els permeten destinar els pocs recursos que tenen a altres necessitats bàsiques com pagar el lloguer, la llum o l'aigua. "El mes passat vam denunciar retards de fins a tres mesos per a resoldre peticions de vals de menjar de famílies que realment ho necessiten, les ‘cues de la fam’ que cada matí es formen en la seu de Serveis Socials són una mostra de la complicada situació que continuen patint molts castellonencs", explica.

"Demanem a l'alcaldessa Amparo Marco sensibilitat, pot fer més pels castellonencs, que deixe d'excusar-se que no té competències segons per a quines coses, perquè la realitat és que mentre es passen la pilota entre administracions, milers de veïns estan sense treball, les pimes i autònoms encara no han vist ni un euro de les ajudes promeses i els qui estan fent-li el treball a l'alcaldessa, els qui rescaten persones, són les entitats socials sense ànim de lucre com el Banc d'Aliments, atenent més de 15.000 persones, un 20% més, i Creu Roja, només a la ciutat de Castelló, va atendre 22.411 persones durant 2020, amb més de 128.000 intervencions", recorda.

11 de març de 2021.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Susana Fabregat lamenta la deterioració econòmica que fa que moltes famílies hagen d'acudir cada matí als Serveis Socials de l'Ajuntament a la recerca de vals de menjar que els permeten destinar els pocs recursos de què disposen a altres necessitats bàsiques com pagar el lloguer, la llum o l'aigua. "Les ‘cues de la fam’ que cada matí es formen al carrer Colón a les portes de les dependències municipals on està l'àrea de Serveis Socials, són l'evidència que hi ha moltes famílies que ho estan passant realment malament i que pels seus propis mitjans no arriben a cobrir necessitats bàsiques com el menjar cada dia", ha explicat.
En aquest sentit Fabregat recorda que, "el mes passat vam denunciar retards de fins a un mes per a resoldre peticions de vals de menjar de famílies que realment el necessiten, les ‘cues de la fam’ són l'evidència que el problema és realment greu i els qui van vindre a rescatar persones, estan tardant molt a fer-ho".
La pandèmia del coronavirus ha colpejat com mai al teixit productiu de la nostra ciutat, amb sectors com el comerç, l'hostaleria o l'oci nocturn funcionant a mig gas. "L'atur està fent estralls en el sector serveis, del qual depenen moltíssimes famílies castellonenques, amb donada vegada més desocupats que volen treballar i no poden, 16.058 a la nostra ciutat, un 13% més que l'any passat.
"Demanem a l'alcaldessa Amparo Marco que tinga sensibilitat amb totes aquestes persones, que faça més per elles, perquè encara pot fer molt més pels castellonencs, que deixe d'excusar-se que no té competències segons per a quines coses, perquè la realitat és que mentre es passen la pilota entre administracions, milers de veïns estan sense treball, les pimes i autònoms encara no han vist ni un euro de les ajudes promeses i els qui estan fent-li el treball a l'alcaldessa, els qui rescaten persones, són les entitats socials sense ànim de lucre com el Banc d'Aliments, atenent més de 15.000 persones, un 20% més que fa un any, i Creu Roja, només a la ciutat de Castelló, va atendre 22.411 persones durant 2020, amb més de 128.000 intervencions", assenyala l'edil Popular.
Per a Susana Fabregat l'aprovació del pressupost municipal estaria entre aqueixes moltes coses que l'equip de govern d'esquerres, amb l'alcaldessa Amparo Marco al capdavant, podria fer per a ajudar als castellonencs. "És irresponsable que el mes de març seguim sense uns comptes municipals 100% *Covid que necessita la ciutat, pels embolics interns entre socis de govern (PSOE, Compromís i Podemos), no baixen els impostos ni activen línies directes d'ajudes per a pimes i autònoms que, perfectament podrien ser complementàries a les d'altres administracions", explica.
Per a Fabregat tot és qüestió de prioritats i de voluntat política. "Quan més falta fa els diners a les famílies, perquè les conseqüències socials i econòmiques, a més de les sanitàries, a causa de la pandèmia estan sent molt dramàtiques, el govern municipal d'esquerres segueix embardissat en les seues lluites internes i lluny d'escoltar i prémer l'opinió de la ciutadania l'equip de govern s'allunya més que mai. Ho hem vist amb la mala gestió que hi ha hagut de la setmana en què haurien d'haver-se celebrat les festes de la Magdalena, han deixat a milers de xiquets sense *escoletes de Magdalena i el comerç segueix en el més absolut dels oblits, però a més l'activació de les càmeres de videovigilància d'accés de vehicles al centre, sense consultar prèviament amb els establiments del cor de la ciutat, els està perjudicant encara més", conclou Fabregat.