Carrasco: "Amparo Marco no pot imposar ms barreres al comer de Castell, la cambres expulsen als clients i asfixien ms al sector"

Grup Popular  Divendres, 12 de Mar de 2021La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que el govern municipal socialista d'Amparo Marco, en lloc de tendir la mà al comerç local, continue posant bastons a la roda en la ja de per si mateix malparada situació que travessen. "Sense ajudes de cap mena i sense poder-se acollir al Pla Parèntesi perquè aquest ha exclòs al comerç, la situació és límit i, a sobre, la implantació del sistema de videovigilància de trànsit en el centre amb 14 cambres sancionant als no autoritzats, genera un efecte rebuig que ja estan patint els establiments en la caiguda en picat de les seues vendes", explica.

"Des del Partit Popular ens sumem a la seua reivindicació perquè deixen sense efecte el sistema sancionador de les cambres, no és el moment, la seua fi recaptatòria sola beneficia a l'equip de govern expert a recaptar més i més, sense parar-se a pensar en la dramàtica situació. Hem signat sumant-nos així a les més de 1.500 signatures que porten recollides els comerciants en contra de les cambres. En lloc de baixar impostos, activar ajudes directes, facilitar itineraris i l'aparcament en el cor de la ciutat, tot són traves i més traves, per part d'un equip de govern que lluny d'ajudar està asfixiant encara més a les pimes i autònoms, que són els qui generen ocupació", afig.

12 de març de 2021.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que el govern municipal socialista d'Amparo Marco, en lloc de tendir la mà al comerç local, continue posant bastons a la roda en la ja de per si mateix malparada situació que travessen. "Si Marco vol ajudar de veritat al comerç local que comence per anul·lar les cambres del centre que tant de mal estan fent al comerç de proximitat, amb una única fi recaptatòria. En període de prova, en 20 dies es van imposar 48.000 sancions, el govern municipal hauria recaptat 9 milions d'euros", ha manifestat.
"Sense ajudes de cap mena i sense poder-se acollir al Pla Parèntesi perquè aquest ha exclòs al comerç, la situació és límit, el comerç es mor, està amb l'aigua al coll i, a sobre, la implantació del sistema de videovigilància de trànsit en el centre amb 14 cambres sancionant amb 200 euros als no autoritzats, genera un efecte rebuig que ja estan patint els establiments en la caiguda en picat de les seues vendes", explica Carrasco.
La portaveu Popular, acompanyada dels regidors del PP, ha visitat els comerços del centre per a manifestar-los el seu suport davant la "desafortunada i incomprensible decisió del govern municipal d'activar, just ara en plena pandèmia, amb la caiguda en picat de les vendes i tancaments definitius de locals, un sistema de videovigilància del trànsit que no acontenta a ningú, a més de que s'ha gestat d'esquena als comerciants", assenyala Carrasco.
"Des del Partit Popular ens sumem a la seua reivindicació perquè deixen sense efecte el sistema sancionador de les cambres, no és el moment, la seua fi recaptatòria sola beneficia a l'equip de govern expert a recaptar més i més, sense parar-se a pensar en la dramàtica situació que viuen moltes famílies castellonenques", apunta l'edil del PP.
En aquest sentit, tots l'els regidors del PP a l'Ajuntament han estampat la seua signatura en el document que diferents establiments tenen per a recaptar suport en contra de les cambres del centre. Porten recollides més de 1.500 signatures. "En lloc de baixar impostos, activar ajudes directes, facilitar itineraris i l'aparcament en el cor de la ciutat, tot són traves i més traves, per part d'un equip de govern que lluny d'ajudar està asfixiant encara més a les pimes i autònoms, que són els qui generen ocupació", afig.
Després de reunir-se el mes passat amb membres de *Covaco Castelló, *Confecomerç i Castelló *Espai Comercial, els Populars insisteixen de nou en la necessitat de salvar al sector del comerç, amb ajudes directes perquè "l'assot d'aquesta crisi els porta a posar diners de la seua butxaca per a evitar el tancament definitiu. Les pimes i autònoms ja no poden més la situació és insostenible i el sistema de cambres de control de vehicles no ajuda", recorda Carrasco.
"Tornem a reclamar a l'alcaldessa sensibilitat perquè les seues decisions no acaben per rematar als establiments que donen vida a la ciutat i que no oblidem generen molts llocs de treball"
Cal recordar que l'equip de govern municipal ja va limitar accessos directes al centre prohibint la circulació pel carrer Navarrés, Parc *Ribalta i en breu afectarà també l'Avinguda de *Lidón "sense donar alternatives al trànsit rodat, per la qual cosa cada vegada és més difícil arribar al centre.
"Des del PP hem tendit la mà al govern m,*unicipal i la tornarem a tendir les vegades que faça falta per a prendre mesures que alleugen la difícil conjuntura social i econòmica dels sectors que pitjor ho estan passant, com el comerç o l'hostaleria", ja en el ple de febrer vam proposar lliurar a l'hostaleria de la taxa d'ocupació de via pública, que afecta les seues terrasses i que enguany els sectors més afectats pels tancaments no pagaren la taxa de fems", recorda.
Una altra proposta va ser precisament la de suspendre temporalment, almenys fins a l'1 de gener de 2022, el sistema de control de vehicles al centre de la ciutat per càmeres de vídeo i també crear ajudes directes al lloguer per a tots aquells negocis i activitats que estiguen situats en un local arrendat."El rebuig que va obtindre la nostra moció per part de l'equip de govern és una negativa més atendre els interessos dels castellonencs", lamenta Begoña Carrasco.