Carrasco adverteix del collapse a l'Ajuntament per l'alluvi de sollicituds de vens i autnoms per a accedir al centre sense ser multats per les cambres

Grup Popular  Dilluns, 15 de Mar de 2021La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, adverteix de multitud de queixes de veïns i d'empreses de serveis que estan pendents de tramitar l'autorització per a poder accedir al centre sense ser multats per les cambres. En el cas concret de les empreses de serveis, "necessiten urgentment aquesta autorització per a poder treballar, sense passar obligatòriament per caixa. Malgrat múltiples intents no aconsegueixen contactar amb l'Ajuntament perquè el telèfon d'atenció ciutadana, el 010, està col·lapsat", explica.

"En aquests moments existeix una deficient atenció ciutadana per part del govern municipal, que ara més que mai hauria de facilitar els tràmits als castellonencs i, mentre les autoritzacions per a circular per la zona delimitada no arriben, molts proveïdors, lampistes i electricistes es veuen obligats a pagar. Hui mateix hem preguntat en Comissió Informativa al govern municipal socialista quantes multes de 200 euros s'han posat des que el sistema de videovigilància d'accés al centre va entrar en funcionament el passat 16 de febrer. Des del PP ens hem sumat a la petició dels comerciants de desactivar immediatament les cambres ", afig.

15 de març de 2021.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, adverteix del col·lapse a l'Ajuntament per l'al·luvió de sol·licituds de veïns i autònoms per a obtindre les pertinents autoritzacions d'accés al centre sense ser multats per les cambres. "Estan sent moltíssimes les queixes de veïns i empreses de serveis que no troben solucions al problema que els ha generat la instal·lació de les cambres en el centre per a controlar el trànsit i que sancionen amb 200 euros als vehicles no autoritzats. Això és el que passa quan es gestiona d'esquena als castellonencs, no s'informa, no es consensua i s'imposen decisions com aquesta que tant de malestar ha causat", explica.

"Existeix una deficient atenció ciutadana per part del govern municipal que, ara més que mai, hauria de facilitar els tràmits als castellonencs i mentre les autoritzacions per a circular per la zona delimitada per cambres no arriben, molts proveïdors, lampistes i electricistes es veuen obligats a passar per caixa". Hui mateix hem preguntat en Comissió Informativa al govern municipal socialista quantes multes de 200 euros s'han posat des que el sistema de videovigilància d'accés al centre va entrar en funcionament el passat 16 de febrer. Des del PP ens hem sumat a la petició dels comerciants de desactivar immediatament les cambres", afig Carrasco.

En el cas concret de les empreses de serveis, "necessiten urgentment aquesta autorització per a poder treballar, sense haver de pagar molt car l'haver d'atendre clients del centre. Malgrat múltiples intents no aconsegueixen contactar amb l'Ajuntament perquè el telèfon d'atenció ciutadana, el 010, està col·lapsat", lamenta Carrasco.

Per als Populars la implantació del sistema de vigilància mitjançant càmeres en el centre és inadequat en aquests moments de pandèmia que tan mal l'està passant el comerç i l'hostaleria amb pèrdues econòmiques molt elevades, més de 60% i en el cas d'establiments molt especialitzats arribant fins i tot al 95% les seues pèrdues", recorda la portaveu dels Populars a la ciutat. "No és el moment per a un sistema amb afany recaptatori, que no acontenta a ningú i que suposa una sobrecàrrega de treball per als tècnics municipals", assenyala.

En aquest sentit, la portaveu dels populars a la ciutat de Castelló es pregunta: "Quants tancaments de negocis més necessita Amparo Marco per a atendre la petició del comerç local de desactivar les cambres del centre? La situació del comerç i de l'hostaleria ja és prou agonitzant com per a continuar posant-los més bastons a la roda".

"L'alcaldessa, que segueix amagada durant la pandèmia, per no atendre no atén ni la petició de reunió dels representants dels comerciants, que porten insistint molt temps i encara hui continuen esperant", lamenta Carrasco.

Les restriccions derivades de la pandèmia han suposat un revés per a moltes pimes i autònoms que davant la falta d'ajudes s'han vist obligats a prescindir de treballadors o en el pitjor dels casos, a tancar definitivament, amb la conseqüent destrucció d'ocupació a la nostra ciutat com la nostra que ja supera les 16.000 persones que volen treballar i no poden", afig la portaveu Popular.

Els Populars comparteixen la preocupació dels comerciants i en senyal de suport, tots els regidors del PP de la ciutat ja han signat en el document que pretén la suspensió del servei de les càmeres de videovigilància d'accés al centre, que pot trobar-se en diferents establiments, superant ja les 1.500 signatures en contra de la mesura imposada per l'equip de govern municipal.

"En lloc de baixar impostos, activar ajudes directes municipals, facilitar itineraris i l'aparcament en el cor de la ciutat, a través de pàrquings dissuasius o amb tarifes barates, en lloc d'activar campanyes amb bons descompte com han fet en altres ciutats com Bilbao, tot són traves i més traves, per part d'un equip de govern que no escolta, no dialoga i no reacciona davant les necessitats urgents dels castellonencs", conclou Carrasco.