Carrasco: "s vergonys que Marco desosca les queixes de les persones amb discapacitat per les barreres que suposen les cambres del centre"

Grup Popular  Dimecres, 17 de Mar de 2021La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que l'alcaldessa Amparo Marco "no sols no atén els residents de la zona centre, ni a les empreses de serveis, ni als comerciants, és que ni tan sols es digna a escoltar les persones amb discapacitat, també descontentes per les barreres que ha suposat el sistema de control de vehicles al centre mitjançant cambres. Des del Partit Popular hui mateix hem registrat un moció per a demanar en el Ple suspendre temporalment aquest sistema de cambres fins que passe la pandèmia", anuncia.

Després de mantindre una reunió amb *COCEMFE Castelló, "el seu president adverteix del problema que suposa per a les persones amb mobilitat reduïda no poder accedir amb els seus vehicles al centre per a acudir a una urgència mèdica o per a realitzar qualsevol tràmit sense que l'accessibilitat els supose un problema afegit més", explica Carrasco. "Aquest descontentament generalitzat és l'evidència que l'equip de govern no està a solucionar els problemes dels veïns, el que estan fent és crear-los nous problemes i tot, perquè governen d'esquena als castellonencs", afig.

17 de març de 2021.- La implantació del sistema de control de trànsit mitjançant cambres que impedeixen l'accés al centre de Castelló dels vehicles no autoritzats, amb multes de 200 euros ha generat rebuig també entre el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda que, de la nit al dia, han vist prohibit l'accés dels seus vehicles, perquè "des del govern municipal que lidera l'alcaldessa Amparo Marco no se'ls ha tingut en compte, de manera que la implantació de les cambres els suposa una barrera en el seu dia a dia". "I el més greu de tot és que des de la Federació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de Castelló (*COCEMFE Castelló) tracten de contactar amb l'alcaldessa per a exposar-li les queixes dels seus usuaris, han presentat un escrit a l'Ajuntament, i ningú els atén", denúncia.

La portaveu dels Populars a la ciutat, Begoña Carrasco, i la regidora del PP Susana Fabregat han mantingut una reunió amb el president de *COCEMFE Castelló, Ramón Meseguer, i Juan Doménech, membre de la directiva, els qui els han traslladat el seu descontentament per la implantació del sistema que ha substituït als anteriors *bolardos, que recordem disposaven d'un timbre connectat directament amb la Policia Local, que els era de gran ajuda.

En aquest sentit, Carrasco ha anunciat que hui mateix el Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló ha presentat una moció per a demanar en el Ple de la setmana que ve suspendre temporalment aquest sistema de cambres fins que passe la pandèmia. "Pensem que en aquest moment tan difícil per al comerç local, per a l'hostaleria, amb pimes i autònoms que fan un esforç enorme per alçar la persiana tots els dies i sense cap ajuda de les anunciades per les administracions, perquè no els han arribat, no és el moment d'implantar un sistema com aquest amb una clara fi recaptatòria", apunta.

"Compartim la preocupació i la indignació respecte un sistema de control de cambres que no acontenta a ningú, però ací està, multant cada dia als conductors que accedeixen al nostre centre històric sense estar autoritzats, bé per desconeixement, bé perquè no han aconseguit tramitar la pertinent autorització, perquè ens consta que hi ha un col·lapse important per a veure's ateses totes les peticions de residents en la zona delimitada per les cambres, de les empreses de serveis que el necessiten per a poder treballar i dels propis comerciants els qui denuncien problemes perquè els seus proveïdors accedisquen al centre sense prèviament passar per caixa", explica Carrasco.

En el cas de les persones amb mobilitat reduïda, "és un despropòsit que no puguen accedir amb els seus vehicles com si podien abans, es tracta de persones en cadira de rodes, que utilitzen bastons, caminadors o amb afectacions de patologies que limiten la seua mobilitat i que en aquests moments es veuen obligats a contractar un taxi per a realitzar les seues gestions del dia a dia. Això és un pas arrere en l'eliminació de barreres dins de la ciutat", denúncia Carrasco.

I conclou: "Aquest descontentament generalitzat és l'evidència que l'equip de govern no està a solucionar els problemes dels veïns, el que estan fent és crear-los nous problemes i tot, perquè governen d'esquena als castellonencs".