Carrasco: "Els castellonencs necessiten ajudes per a alar la persiana i poder menjar cada dia"

Grup Popular  Dimarts, 23 de Mar de 2021

 

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, pregunta a l'alcaldessa Amparo Marco si té la consciència tranquil·la d'estar fent tot el possible pels castellonencs en aquesta pandèmia "quan les ajudes a les pimes i autònoms segueixen sense arribar, el comerç i l'hostaleria es dessagnen i mentre les prioritats del govern municipal continuen sent les reformes dels seus despatxos i palauets, com l'estem veient amb les obres de l'Ajuntament, la reforma de *Borrull o de l'edifici de Correus, llevant aquest servei del centre de la ciutat".

Al costat de la pressenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig i el president del PP provincial, Miguel Barrachina, Carrasco ha analitzat la situació de la ciutat amb vista a afrontar la quarta ona del coronavirus. "Seguim amb quatre consultoris mèdics tancats, els nostres hospitals lideren el rànquing de les llistes d'espera, no s'ha creat ni una sola infraestructura sanitària i a sobre, les poques vacunes que arriben es desvien a Alacant. Castelló no pot continuar sent la germaneta pobra amb una alcaldessa que segueix sense alçar la veu en defensa de Castelló i dels castellonencs", explica.

23 de març de 2021.- La portaveu i presidenta del Partit Popular a la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco, qualifica la gestió de la pandèmia per part dels governe socialistes de ’pobra i trista’, amb una alcaldessa de Castelló, Amparo Marco que continua absent. En aquest sentit pregunta a Amparo Marco si té la consciència tranquil·la d'estar fent tot el possible pels castellonencs en aquesta pandèmia, "quan les ajudes a les pimes i autònoms segueixen sense arribar, el comerç i l'hostaleria es dessagnen i mentrestant les prioritats del govern municipal continuen sent les reformes dels seus despatxos i palauets. Els castellonencs el que necessiten són ajudes per a alçar la persiana i poder menjar cada dia". Així s'ha referit a les obres que l'alcaldessa està duent a terme a l'Ajuntament, les que vindran amb la reforma de *Borrull o de l'edifici de Correus, llevant a més aquest servei del centre de la ciutat.

Al costat de la pressenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, i el president del PP provincial, Miguel Barrachina, Begoña Carrasco i els regidors del PP a l'Ajuntament, han visitat diferents comerços del centre, tant de tèxtil com d'hostaleria on han constatat la greu situació que travessen. "Des de l'Ajuntament la manera d'ajudar-los a pal·liar aquesta situació és baixant-los els impostos, alliberar-los de taxes i injectar-los ajudes directes en aquesta situació excepcional, tal com li venim reclamant a l'alcaldessa, perquè el que demanen és tornar a generar ells els seus propis ingressos", apunta Carrasco.

La líder del PP a la ciutat també s'ha referit a l'absència d'ajudes del Pla Resistir, que gestiona l'Ajuntament i que segueixen sense arribar a les pimes i autònoms que més les necessiten, "donant un termini en el pitjor dels casos de fins a nou mesos per a resoldre les sol·licituds", matisa Carrasco. I afig: "En nou mesos ja no haurà teixit productiu que salvar. Venien a rescatar persones i solo s'han rescatat a si mateixos".

A més, "Castelló continua tenint quatre consultoris mèdics tancats. Constitució, *Benadressa, Grup Reis i Sant Lorenzo. Uns 12.300 usuaris que tenen ple dret a usar aquests serveis. Els nostres hospitals lideren el rànquing de les llistes d'espera, no s'ha creat ni una sola infraestructura sanitària i a sobre, les poques vacunes que arriben es desvien a Alacant, almenys 4.000 dosi han denunciat els propis sindicats".

"Castelló no pot continuar sent la germaneta pobra amb una alcaldessa que segueix sense alçar la veu en defensa de Castelló i dels castellonencs, en defensa d'unes ajudes urgents per a les pimes i autònoms que creguen ocupació i en defensa d'una sanitat pública i de qualitat que els veïns es mereixen", explica.

Per la seua part la presidenta del Partit Popular de la Generalitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat les prioritats dels socialistes a la ciutat de Castelló, "Ximo Puig decideix invertir 15.5 milions d'euros per a reformar-se despatxos en l'antic edifici dels jutjats de la plaça *Borrull que, sumats al milió dos centenars mil euros que costarà la reforma de l'edifici de Correus, sumen prop de 17 milions d'euros que el *president Ximo Puig deixa d'invertir en serveis socials, sanitat i en la tan necessària recuperació econòmica, amb les pimes i autònoms de diferents sectors productius asfixiats per pèrdua d'ingressos a causa d'aquesta crisi", ha manifestat Isabel Bonig.

La presidenta regional ha insistit en l'obertura dels quatre consultoris mèdics tancats a la ciutat de Castelló i davant la quarta ona ha criticat l'absència d'infraestructures noves i "uns hospitals de campanya que en el cas de València va volar per l'aire per les fortes ratxes de vent i en el cas de Castelló s'ha convertit en refugi de gats silvestres", ha recordat.

En aquest sentit Bonig ha demanat al *president Puig habilitar el centre de tecnificació de Vila-real per a augmentar els llits UCI davant l'amenaça de la quarta ona i "en lloc d'invertir en els seus despatxos 17 milions d'euros (entre les obres de l'edifici de *Borrull i les obres de l'edifici de Correus), destinar-los a ajudes socials i la recuperació econòmica, amb ajudes en vena a les pimes i autònoms. Demane a Puig estar a l'altura de les circumstàncies", ha afegit.

El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha insistit en la necessitat d'ajudar a les pimes i autònoms "ens traslladen que l'única cosa que volen és poder treballar i si no poden, que s'aplique la màxima de zero ingressos, zero impostos. I continuem reivindicant els tests i que arriben les vacunes que se'ns neguen i s'agilite el procés de vacunació. Finalment reivindiquem les ajudes promeses de les diferents administracions".

Així s'ha referit a les ajudes europees anunciades. "De l'anunci de Moncloa de 11.000 milions d'euros, 7.000 milions d'euros aniran a parar a les comunitats autònomes, a Castelló, per una simple regla de tres, li correspondrien 91 milions d'euros per als sectors productius més perjudicats. Demanem a Ximo Puig que no es deixe estafar per Pedro Sánchez i que les ajudes arriben on han d'arribar, al teixit productiu de Castelló", ha manifestat.