Carrasco: "Marco ha de facilitar l'accs al centre sense obligar a "passar per caixa', portarem al Ple la desactivaci temporal de les cmeres"

Grup Popular  Dimecres, 24 de Mar de 2021La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, anuncia que després d'escoltar el sentir majoritari del comerç local, de veïns, del col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda i d'empreses de serveis, portarà al Ple al petició de deixar sense efecte, almenys mentre dure la pandèmia, el sistema de control de vehicles mitjançant càmeres i proposa crear un taula de treball que permeta buscar mecanismes que faciliten l'accessibilitat al centre, impulsant el consum. "Els ciutadans estan sent sancionats perquè encara volent sol·licitar l'autorització per a evitar la multa, el col·lapse a l'Ajuntament és tan gran que els permisos no arriben, però les multes sí",apunta.

"El malestar és palpable entre els castellonencs que rebutgen un sistema amb una única finalitat recaptatòria que els obliga a pagar un peatge molt car si han d'accedir al centre, ja siga per treball, necessitat o urgència mèdica, proveir als establiments o simplement arribar fins a les seues residències. Serà la punta definitiva a un centre històric i comercial que es mor, cada vegada més ple de locals buits. No obstant això, l'alcaldessa Amparo Marco tanca l'orella, desoeix a la ciutadania a la qual en lloc d'ajudar li crea més i més problemes", assenyala.

 24 de març de 2021.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta l'alcaldessa Amparo Marco a "facilitar l'accés al cor de la ciutat en lloc d'obligar els conductors a ‘passar per caixa’ cada vegada que, bé per treball, bé per necessitat mèdica o de qualsevol altre tipus no tenen més remei que fer-lo". Així s'ha referit al sistema de control d'accés de vehicles al centre mitjançant 14 càmeres que multa amb 200 euros als vehicles no autoritzats per travessar la zona delimitada "que serà la punta definitiva a un centre històric i comercial de la ciutat de Castelló que es mor, que cada vegada està més ple de locals buits davant l'apressant falta de clients", assenyala.

En aquest sentit Carrasco anuncia que portaran al Ple i sotmetrà a votació de tots els grups polítics la desactivació del sistema de les càmeres de control d'accés al centre, almenys mentre dure la pandèmia. Una iniciativa que arriba després d'escoltar el sentir majoritari del comerç local representat per les associacions Castelló *Espai Comercial i *Confecomerç; de veïns de la zona centre; del col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda representat per l'entitat *Cocemfe; d'associacions de sectors molt afectats, com *Ashotur o *Ashocas i d'empreses i autònoms "per als qui accedir al centre s'ha convertit en una barrera amb un alt cost a pagar", insisteix.

I afig: "Els ciutadans estan sent sancionats perquè encara volent sol·licitar l'autorització dels seus vehicles per a evitar la multa, el col·lapse a l'Ajuntament és tan gran que els permisos per a accedir amb el vehicle al centre de la ciutat no arriben, però les multes sí. Els propis comerciants ho constaten, els seus proveïdors ja han sigut multats per les càmeres i es tracta de professionals que accedeixen al centre per a donar servei al comerç local, estan treballant".

"Des que les càmeres van entrar en funcionament el passat 16 de febrer el malestar és palpable entre els castellonencs per un sistema amb una única fi recaptatòria, la regidoria de Mobilitat va constatar que entre l'11 i 30 de gener, en període de proves, es van registrar 48.000 infraccions, una xifra que es traduiria fins a 9,6 milions d'euros de recaptació per a les arques municipals. No obstant això, l'alcaldessa Amparo Marco tanca l'orella, desoeix a la ciutadania a la qual en lloc d'ajudar li crea més i més problemes", afig la portaveu del PP.

La iniciativa que els Populars elevaran al Ple de març recull, a més altres peticions molt clares, d'una banda agilitar les cites que vénen reclamant els col·lectius per a la resolució dels seus problemes, d'altra banda la creació immediata d'una taula de treball que permeta a les entitats i organitzacions professionals buscar mecanismes que faciliten l'accessibilitat dels veïns i potencials usuaris al centre, impulsant el consum i amb ella, la revitalització del cor de la ciutat i, finalment, habilitar mecanismes específics que faciliten i garantisquen la plena accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda o algun tipus de discapacitat perquè puguen accedir als serveis bàsics que requereixen i que se situen en la zona delimitada, tal com reclamen des del col·lectiu *Cocemfe, i que es concedisca al més prompte possible la reunió que vénen sol·licitant amb l'alcaldessa, per a la resolució d'aquests problemes.

"La mesura no pot haver arribat en el pitjor moment i no pot haver sigut acollida de manera més crítica per veïns i pimes dels carrers delimitats, i així com pels autònoms i usuaris en general. Aquest sistema només està agreujant la delicada situació econòmica per la qual travessen, amb una caiguda del consum derivada per la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies, en una ciutat que ha superat la barrera dels 16.000 aturats", conclou Carrasco.