Redondo: "Els comeros de l'Avinguda del Lled clamen contra la reforma imposada per Marco perqu comportar ms prdues econmiques"

Grup Popular  Divendres, 26 de Mar de 2021

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo lamenta que el govern municipal d'esquerres, "que venia a rescatar persones, governe d'esquena als castellonencs". "Basta una simple ronda pels comerços de l'Avinguda del Lledó, si pregunten als afectats constataran el seu rebuig a una remodelació que els perjudica i en absolut els beneficia, amb l'agreujant que es fa en un moment especialment delicat per al teixit comercial, on les pimes i autònoms el que necessiten és un baló d'oxigen i no bastons a la roda que els impedisquen remuntar", explica.

"Nosaltres sí que escoltem els veïns perquè aquesta remodelació no sols afecta als voltants de Lledó, sinó a tota la ciutat des del moment en què se suprimeix el carril d'accés al centre des de la rotonda de Tombatossals. Potser el govern municipal ha pensat en els comerços?, ha pensat en les pèrdues econòmiques per als establiments mentre duren unes obres que ningú ha demanat? Des del PP seguirem al costat dels veïns, donant-los suport en la seua reivindicació perquè Amparo Marco rectifique. Ni és necessari aquest projecte, ni és el moment en plena pandèmia. Els veïns tenen altres prioritats", afig.

26 de març de 2021.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló Juan Carlos *Redondo lamenta que el govern municipal d'esquerres, que lidera l'alcaldessa Amparo Marco, continue tancant l'orella al clam popular que rebutja la remodelació de l'Avinguda del Lledó, "on es destinaran 3,3 milions d'euros sense que ningú l'haja demanat i quan no estan arribant les ajudes a les pimes i autònoms per a pal·liar la crisi. Bastant malament ho està passant ja la nostra economia local, amb més de 16.000 aturats a la ciutat, com per a continuar posant-los més lloses damunt".

En aquest sentit, el regidor Popular assenyala: "L'alcaldessa Amparo Marco segueix tretze són tretze. Definitivament remodelarà l'Avinguda del Lledó en contra de l'opinió dels veïns, sense importar-li tampoc els negocis de la zona. Resulta que els qui venien a rescatar persones, acaben per governar d'esquena als castellonencs. Basta una simple ronda pels comerços de l'Avinguda del Lledó, si pregunten als establiments afectats constataran el seu rebuig a una remodelació que els perjudica i en absolut els beneficia, amb l'agreujant que es fa en un moment especialment delicat per al teixit comercial, on les pimes i autònoms el que necessiten és un baló d'oxigen i no més bastons a la roda que els impedisquen remuntar", explica Redó.

I afig: "Nosaltres, que sí ens hem recorregut la zona, preguntant a peu de carrer, comerç a comerç i als residents i mantenim un contacte permanent amb les associacions veïnals, ens transmeten la seua indignació davant les declaracions de l'alcaldessa que assegura haver recollit en aquesta actuació el 90% de les aportacions dels veïns, a qui pretén enganyar? A més, aquesta remodelació no sols afecta als voltants de Lledó, sinó a tota la ciutat, perquè els vehicles col·lapsaran altres vies per a accedir al centre. Cal recordar que ja van eliminar l'accés al centre pel Parc *Ribalta, a aquest pas no quedarà ni un vial per a poder arribar al cas històric, la qual cosa repercuteix en més dificultats per a atraure clients al centre, a més de la barrera que suposen les cambres de control del trànsit que multen amb 200 euros als vehicles no autoritzats".

Pel que respecta al teixit comercial, "potser el govern municipal ha pensat en els establiments comercials?, ha pensat en les pèrdues econòmiques per a aquests mentre duren unes obres que ningú ha demanat? Encara no entén Amparo Marco que la pandèmia els ha sacsejat com mai amb la caiguda en picat del consum i de les vendes", es pregunta Juan Carlos *Redondo.

Cal recordar que es tracta d'una remodelació que l'equip de govern ha venut com la panacea però, "ni millorarà la qualitat de vida dels veïns, ni va reduir el CO₂, ni facilitarà la mobilitat, perquè els carrers adjacents es col·lapsaran amb un moviment de trànsit en ziga-zaga que suposa un recorregut més llarg, ni es facilitarà l'accessibilitat al centre, ja que eliminarà definitivament el carril que va des de la rotonda de Tombatossals fins a la plaça María *Agustina", assenyala l'edil del PP.

 "Des del PP seguirem al costat dels veïns, donant-los suport en la seua reivindicació perquè Amparo Marco rectifique. Ni és necessari aquest projecte, ni és el moment en plena pandèmia. Els veïns tenen altres prioritats més urgents", conclou.