Carrasco: "El PSOE ens ha tornat a enganyar, a Castell no hi ha presencialitat del 100% en les consultes perqu continua havent-hi 4 consultoris mdics tancats"

Grup Popular  Dilluns, 4 de Octubre de 2021Davant l'anunci de la volta hui del cent per cent de la presencialitat en l'Atenció Primària, la portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta a posar data a la reobertura dels 4 consultoris de salut tancats a la ciutat. "Marco ha d'aclarir als pacients dels consultoris Constitució, Grup Reis, *Benadresa i Sant Lorenzo quan tornaran a les seues consultes, com la resta de castellonenques", explica.
"El PSOE s'aventura a obrir l'Atenció Primària sense haver previst l'obertura dels quatre consultoris de la capital, la qual cosa provoca més saturació en els centres de Salut *Palleter, Fernando el Catòlic i en les urgències hospitalàries; sense haver reforçat el personal després de l'acomiadament de 300 metges amb contractes *Covid i sense comptar amb els reforços d'estiu. Els sindicats alerten, es necessita almenys un 30% més de sanitaris", insisteix.


04 d'octubre de 2021.
- La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia que el PSOE ha tornat a enganyar els castellonencs. "A la ciutat de Castelló no hi ha presencialitat del 100% en les consultes d'Atenció Primària perquè continua havent-hi 4 consultoris mèdics tancats i tan irresponsable és el president de la Generalitat, Ximo Puig, com l'alcaldessa Amparo Marco, que s'ix amb l'excusa de la falta de competències quan li interessa, perquè per a visitar hui el centre de Salut del *Raval *Universitari sí han estat membres del govern de Marco i per a defensar els interessos dels castellonencs i no deixar que el Consell ens continue menystenint sí que té competències, una altra cosa és que continue callada", explica.


"El PSOE de Ximo Puig i Amparo Marco continuen prevalent els anuncis a la gestió. La foto d'obrir hui els centres de salut al públic és l'única cosa que els importa, quan haurien d'haver-se assegurat hui de fer una obertura de tots els centres de salut en les millors condicions i, sobretot, d'informar i posar data per a la reobertura dels quatre consultoris mèdics que encara continuen tancats en la capital, per a no continuar saturant els centres de salut als quals han sigut derivats des de l'inici de la pandèmia.", apunta.


En aquest sentit, Carrasco insta l'alcaldessa Amparo Marco a aclarir als pacients dels consultoris Constitució, Grup Reis, *Benadresa i Sant Lorenzo quan tornaran a les *coonsultas dels seus respectius centres de salut, com des de hui poden tornar la resta de castellonenques. Així ho han exposat els Populars en les Comissions Informatives que han tingut lloc aquest mateix matí.


Carrasco titlla d'irresponsable que els socialistes prenguen decisions sense anar acompanyades de mesures que garantisquen la qualitat mèdica assistencial als pacients. "Des de la Generalitat s'aventuren a reobrir al públic les consultes de l'Atenció Primària sense haver previst la reobertura dels quatre consultoris de la capital que es van tancar perquè segons van dir no podien complir amb la normativa anti-*Covid, la qual cosa provoca més saturació en els centres de Salut *Palleter, Fernando el Catòlic i en les urgències hospitalàries; sense haver reforçat el personal després de l'acomiadament de 300 metges amb contractes *Covid i sense comptar tampoc amb els reforços d'estiu. Els sindicats alerten, es necessita almenys un 30% més de sanitaris", insisteix.


Per a Carrasco el silenci i l'absència de l'alcaldessa, "a la qual no hem sentit alçar la veu durant tota la pandèmia per a reivindicar millores en l'atenció primària castellonenca i una major qualitat mèdica assistencial, demostra que anteposa els interessos del seu partit al de tots els castellonencs per als qui governa", lamenta.


"Ni tan sols el col·lapse sanitari, la falta de metges, pediatres i infermeres en els centres de salut de Castelló, el tancament del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (*CICU), a Castelló per a portar-li'l a València o el desmantellament de l'Hospital Provincial han servei per a fer-la reaccionar i hui arribem a aquest cent per cent de la presencialitat en els centres de salut amb demores de fins a 20 dies per a aconseguir cita en l'Atenció Primària o l'espera de fins a dos anys per a una colonoscòpia ordinària a l'Hospital Provincial per falta de mitjans", denúncia Carrasco.


"Marco ha de deixar de mirar cap a un altre costat quan el que està en joc és la salut. L'abandó dels pacients que pertanyen al consultori de la plaça Constitució clama al cel. Ni un sol avanç malgrat haver anunciat l'adquisició d'un nou local, que en el millor dels casos no començaria a prestar servei als pacients com a mínim fins a passat un any, per la qual cosa el centre de Salut *Palleter que ara assumeix als pacients derivats continuarà desbordat amb el cent per cent de les consultes presencials", lamenta Begoña Carrasco.


I el mateix ocorre amb els pacients del consultori *Benadresa, que ni tenen consultori mèdic en el barri, ni local social; i ens pacients del Grup Reis i Sant Lorenzo també derivats per a rebre atenció mèdica fora del barri.