Espaa demana a Marco no excloure al "*mn de la *festa' de la planificaci de les festes de la Magdalena 2022

Grup Popular  Dimarts, 5 de Octubre de 2021

· La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló María España fa costat als festers en la seua reivindicació de comptar amb ells en la planificació, des de ja, de les festes. "Després d'una Assemblea vergonyosa en la qual el govern de Marco, després de dos anys en dic sec, va deixar clara la seua nul·la gestió en l'àrea -ni va haver-hi nous Estatuts, ni es va abordar una nova Junta de Festes-, és hora treballar amb els qui sí que tenen interés a recuperar les tradicions d'aquesta ciutat fins on la pandèmia ho permeta", explica.· "El ‘*món de la *festa’ mereix respecte i que les seues propostes es valoren. Aquest govern tripartit ha d'abandonar el corró per a no tornar a decidir pel seu compte, de manera unilateral com va fer amb l'eliminació de la Junta de Festes i com fa amb el secretisme de l'esborrany dels nous Estatuts del Patronat de Festes on als festers no se'ls ha permés participar amb una proposta unificada", afig.5 d'octubre de 2021. - La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló María España fa costat als festers en la seua justa reivindicació de comptar amb ells en la planificació, des de ja mateix, sense esperar a gener -com pretén l'alcaldessa Amparo Marco -, en la planificació de les festes fundacionals de la ciutat, sempre amb el permís de la pandèmia. "Després d'una Assemblea de Festes vergonyosa, de mer tràmit, pel buida de contingut que va ser, en la qual el govern de Marco va quedar retratat perquè després de dos anys en dic sec va deixar clara la seua nul·la gestió en matèria de festes, és hora de començar a treballar per a planificar les festes, igual que ja han fet altres Ajuntaments que ens porten avantatge, comptant amb els col·lectius que sempre han sigut ací, que mai s'han anat", explica.

España afig que "el *món de la *festa també forma part de la recuperació econòmica d'aquesta ciutat, per això, tots els col·lectius i entitats que de manera *atruista col·laboren en el calendari festiu de la ciutat de Castelló mereixen respecte i que les seues propostes siguen tingudes en compte des de ja, sense esperar a gener perquè llavors serà tard".

En aquest sentit, la regidora Popular insta el govern de Marco a "abandonar el corró per a no tornar a decidir per si sol, de manera unilateral, com va fer amb l'eliminació de la Junta de Festes i com continua fent amb el secretisme entorn de l'esborrany dels nous Estatuts del Patronat de Festes on als festers no se'ls ha permés participar amb una proposta unificada".

Tornant a l'Assemblea de Festes, que es va celebrar dissabte passat després de dos anys retardant-la el govern d'Amparo Marco, Espanya va reivindicar el dret del seu grup a opinar, "no consentirem que el govern d'Amparo Marco ens silencie, amb micròfon o sense ell, no deixarem d'alçar la veu pels castellonencs, en concret i en aquesta ocasió pel *món de la *festa, fart que se li menystinga i no es compte amb ell. Precisament l'Assemblea de Festes és el fòrum adequat per a decidir entre tots els assembleistes el millor per a Castelló, per descomptat respectant les normes de seguretat que imposa la pandèmia".

I recorda que si alguna cosa va quedar clar en l'Assemblea del dissabte és que "el govern d'Amparo Marco ha estat dos anys absent quant a la gestió de les festes, ja que -ni va proporcionar als membres de l'Assemblea l'esborrany dels nous Estatuts del Patronat de Festes, ni es va abordar una nova Junta de Festes després de la seua desaparició d'una plomada per decisió unilateral de l'alcaldessa. És hora treballar amb els qui sí que tenen interés, sempre que la pandèmia ho permeta, a recuperar les tradicions d'aquesta ciutat", apunta.

I conclou: "Li demanem al govern d'Amparo Marco que treballe braç a braç els col·lectius i ens festers per a avançar en la recuperació econòmica de tots aquells que, de manera directa o indirecta, tenen en les festes de la ciutat una font d'ingressos i que amb la pandèmia, han acumulat enormes pèrdues de les quals tracten de recuperar-se ara que hem entrat en l'escalada cap a una nova normalitat".