Carrasco: "La dimissi del coordinador de Palleter li explota al PSOE i ratifica el collapse en els centres de salut de Castell"

Grup Popular  Dimecres, 6 de Octubre de 2021

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia el caos al qual els socialistes han abocat als centres de salut amb 4 consultoris mèdics tancats en la capital. "No és d'estranyar que hi haja més dimissions, igual que va dimitir la segona directora d'Atenció Primària de l'àrea de Salut de Castelló, amb tot just huit mesos de diferència respecte a la seua antecessora pel mateix, la falta de metges. Uns barracons en *Palleter no alleujaran la càrrega si no es reforcen les plantilles", recorda.

"Com ja advertim, la volta a la presencialitat en les consultes mèdiques ha portat més cues, més col·lapse i més descontrol fent la situació insostenible mentre l'alcaldessa Amparo Marco continua callada. Ni li importa la saturació dels centres de salut de *Palleter i Fernando el Catòlic per assumir els pacients de Constitució, Grup Reis, Sant Lorenzo i *Benadresa que continuen tancats, ni li importa les mancances que denuncien els metges per a garantir una atenció mèdica de qualitat als castellonencs", afig

6 d'octubre de 2021
. - La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia "el caos, la descoordinació total i la falta de previsió del PSOE que ha portat a col·lapsar els centres de salut fent la situació tan insostenible que ha provocat la dimissió del coordinador mèdic del centre de salut *Palleter". "Aquesta dimissió li ha explotat al PSOE ratificant la sobrecàrrega de pacients en els centres de salut, agreujada pel tancament de quatre consultoris mèdics en la capital", explica.

Per a Carrasco "no és d'estranyar que hi haja més dimissions, igual que fa dos anys ja va dimitir la segona directora d'Atenció Primària de l'àrea de Salut de Castelló, amb tot just huit mesos de diferència respecte a la seua antecessora pel mateix, per la falta de metges de família, pediatres i les llargues llistes d'espera. La sanitat castellonenca continua estant maltractada mentre l'alcaldessa Amparo Marco no alça la veu per a molestar al seu cap de files, Ximo Puig que segueix sense donar solucions. L'última ocurrència són uns barracons al costat del centre de salut *Palleter que no alleujaran la càrrega de pacients si no es reforcen les plantilles, tal com demanen els facultatius".

I adverteix que el problema va per a llarg perquè "si fa uns dies, la consellera de Sanitat anunciava l'inici imminent de les obres en el local on es reubicarà el consultori de Constitució que alleujaria bona part dels *SIPS que ara assumeix *Palleter, hui ja es parla que la licitació del projecte es preveu per al primer trimestre de 2022".

La portaveu Popular, que a principis d'aquesta mateixa setmana va advertir de la irresponsabilitat del PSOE de tornar a obrir les consultes al públic sense haver reforçat les plantilles, confirma que aquesta decisió portat "més cues, més col·lapse i més descontrol fent la situació insostenible mentre qui hauria de vetlar per interés general de tots els castellonencs, l'alcaldessa, segueix *desparecida", retrau .

A Marco "ni li importa la saturació dels centres de salut de *Palleter i Fernando el Catòlic per assumir els pacients de Constitució, Grup Reis, Sant Lorenzo i *Benadresa que continuen tancats, ni li importa les mancances que denuncien els metges", afig Carrasco.

El tancament del consultori de Constitució amb prop de 12.000 pacients derivats al centre de Salut de *Palleter, que des del dilluns poden acudir presencialment a les consultes, "fa insostenible la situació per al personal sanitari de l'Atenció Primària. Uns professionals als qui se segueix menystingut mentre els sindicats mèdics denuncien demores de fins a 20 dies per a aconseguir una cita; l'acomiadament de 300 metges a la província perquè no es van renovar els seus contractes de reforç pel *Covid i sense comptar tampoc ja amb els reforços d'estiu. Els sindicats alerten, es necessita almenys un 30% més de sanitaris en l'Atenció Primària", conclou Begoña Carrasco.