Espaa: "El govern de Marco converteix la Comissi de Festes en un Comit del PSOE"

Grup Popular  Dimarts, 4 de Gener de 2022

  • La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló María España denuncia que Amparo Marco fa un pas més en la politització de les festes incorporant a militants socialistes, afins i al marit d'una regidora de govern i exresponsable de l'àrea de Festes, en la Comissió creada després d'eliminar de manera unilateral la Junta de Festes.
  • "Els passos donats pel govern d'Amparo Marco per a despullar d'autonomia les festes i acabar polititzant-les, com ja advertim en 2019, són ja més que evidents. Creen una Comissió de Festes a la seua mesura per a mantindre sota control, sense que ningú s'isca del full de ruta socialista. Aquesta obsessió desmesurada per tindre el control els porta a envoltar-se dels seus per a fer i desfer al seu antull amb l'ajuda d'uns Estatuts totalitaris com els que pretenen aprovar", explica.

4 de gener de 2022.- La regidora del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló María España denuncia que el govern d'Amparo Marco fa un pas més en la politització de les festes, incorporant a militants socialistes, afins al PSOE i al marit d'una regidora de govern i exresponsable de l'àrea de Festes, en la Comissió creada després d'eliminar de manera unilateral la Junta de Festes. "El govern de Marco converteix la Comissió de Festes en un Comité del PSOE", assenyala.

Aquestes declaracions es produeixen després de conéixer-se les noves incorporacions de militants socialistes i afins a la Comissió de Festes, creada després de l'eliminació de manera unilateral per part dels socialistes, de la Junta de Festes. Cal recordar que la Junta de Festes, des de la seua creació en 1989, havia permés al món de la festa gestionar el calendari festiu de la ciutat de la millor manera, sempre sota la supervisió del govern municipal.

Entre els nous components de la Comissió de Festes es troben dos destacats militants socialistes com Carolina Beltrán exconcejala de l'Ajuntament de Benicàssim i Rebeca Barberán, membre de Joventuts Socialistes. Tampoc falta el marit d'una regidora del govern d'Amparo Marco qui es va disputar la presidència de la Junta de Festes de 2018 amb Noelia Selma. Aquesta va acabar imposant-se com primera dona al capdavant d'aquest òrgan, però que al poc temps, en 2019, va veure com l'actual govern municipal prescindia de la Junta de Festes per sempre.

"Els passos donats pel govern d'Amparo Marco per a despullar d'autonomia les festes i acabar polititzant-les, com ja advertim en 2019, són ja més que evidents, creant una Comissió de Festes a la seua mesura que puguen mantindre sota control, sense que ningú s'isca del full de ruta socialista. Aquesta obsessió desmesurada per tindre el control els porta a envoltar-se dels seus per a fer i desfer al seu antull amb l'ajuda d'uns Estatuts totalitaris com els que pretenen aprovar", assenyala la regidora Popular.

Els Populars sempre han defensat l'autonomia de les festes enfront d'una politització de les mateixes que les faça dependre del regidor de torn. "Perquè són els col·lectius i ens vinculats els que amb la seua dedicació, esforç i obstinació poden oferir les millors festes, les que es mereix una ciutat com Castelló", insisteix Espanya.

En aquest sentit, cal recordar que el Partit Popular va votar en contra dels nous Estatuts de Festes en l'últim Consell Rector, "perquè no recullen les conclusions de l'IV Congrés Magdalenero, perquè suposen una completa politització de les festes i perquè, a més, posen en risc la conservació de les tradicions", justifica l'edil Popular.

"Després d'una Assemblea de Festes, que el govern municipal va tardar dos anys a convocar, per a resultar ser de pur tràmit perquè no va abordar la renovació de la Junta de Festes, ni va donar a conéixer als col·lectius implicats l'esborrany d'Estatuts que ja tenia preparat el govern, veiem que la falta de transparència continua sent total i absoluta", lamenta María España.

I recorda que l'alcaldessa Amparo Marco es va comprometre a incorporar en els nous Estatuts les conclusions de l'IV Congrés Magdalenero, i no ha sigut així. "No consten les principals aportacions que es van consensuar entre tots els participants, la qual cosa demostra el poc que li importa a l'equip de govern l'opinió dels qui sí que volen millorar les festes, menyspreant a més tot el treball realitzat per la Comissió que es va crear per a treballar en la redacció dels nous Estatuts i que també es va suspendre d'una plomada. El govern municipal va decidir donar-la per finalitzada sense arribar a cap acord, malgrat que des del Partit Popular sí que presentem les nostres propostes, que tampoc han sigut tingudes en compte", conclou María España.