Begoa Carrasco ofereix consensos per a redactar una nova ordenana municipal que salve les tasques de Castell

Grup Popular  Dimarts, 16 de Juliol de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló proposa la creació d'una taula de treball per a que, "des del màxim respecte a la legislació", es reconega "la singularitat" dels negocis dels carrers Isaac Peral i Barraques després del nou colp del Tribunal Superior de Justícia.

"Cal buscar solucions i seran possibles si treballem tots junts, units, a la recerca de l'interès general, per damunt d'interessos partidistes i polítics", ha declarat, recordant que els locals són un referent que poden ajudar a dinamitzar i revitalitzar el centre de la ciutat per la seua vessant gastronòmica i turística.

16 de juliol de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, convida a l'equip de govern a que prenga la iniciativa i redacte una nova ordenança municipal que, des del màxim respecte a la legislació, contemple la singularitat de lestasques de Castelló i les salve del tancament. Així s'ha posicionat Carrasco, després de conèixer-se que la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anul·lat l'article de la norma municipal que reconeixia la singularitat dels carrers Isaac Peral i Barraques de la capital de la Plana, i els negocis que en ella hi ha, com a zona tradicional i emblemàtica, el que en la pràctica suposa una nova limitació a l'activitat dels restauradors d'aquests dos carrers.

"Les tasques de Castelló tenen tot el nostre suport total i absolut perquè seguisquen sent un referent a la nostra ciutat. La nova sentència del TSJCV és un nou colp a la continuïtat d'activitat que representa el major punt d'oci i gastronomia de la capital de la Plana ", ha indicat. Per aquest motiu, la portaveu del Grup Municipal Popular ofereix a l'alcaldessa Amparo Marco i als partits que componen l'Acord de Fadrell "crear una comissió de treball que permeta, entre tots, tirar endavant una nova ordenança municipal que, des del respecte a la legislació, possibilite la continuïtat dels negocis, molt castigats en els últims anys. Cal buscar solucions i seran possibles si treballem tots junts, units, a la recerca de l'interès general, per damunt d'interessos partidistes i polítics ".


Cal recordar que els últims passos que s'han donat en defensa i per la continuïtat de les Tasques de Castelló va ser l'aprovació, per unanimitat en les Corts Valencianes, de la modificació de la Llei 10/2014 de 29 de desembre de Salut Pública de la Comunitat Valenciana, per a donar més competències als ajuntaments per autoritzar el consum d'alcohol a la via pública.


Malgrat tot, fa poques setmanes que es va veure obligat a abaixar la persiana un altre dels negocis, "mentre els pocs que segueixen vigents estan sent objecte de reiterades sancions i limitacions". "Si es tanquen les tasques de Castelló, els castellonencs es queden sense un dels punts d'oci emblemàtics. Proposem treballar tots de la mà per evitar que arribe a ocórrer això", ha assenyalat.


En aquest sentit, Begoña Carrasco recorda que gràcies a la gestió del PP, ja es va aconseguir ampliar en mitja hora l'horari d'obertura dels negocis, fins a les 22.30 hores. "Es tracta de buscar vies des del consens per modificar l'ordenança municipal i blindar una zona que, a més, és un referent des del punt de vista gastronòmic a la nostra ciutat des de fa dècades", ha assegurat la portaveu del PP de Castelló.

"No ens resignem a perdre l'oferta singular gastronòmica i d'oci que suposen les Tasques de Castelló. Si volem que el centre sigua un referent turístic, cal donar suport als empresaris i als emprenedors que cada dia obrixen la persiana generant oportunitats i ocupació" , assenyala Carrasco, que es mostra "convençuda que és possible compatibilitzar oci i descans, només cal treballar per aconseguir-ho i evitar que els negocis baixen la persiana per a sempre".


Carrasco recorda que les tasques ja compten amb una singularitat reconeguda en moltes altres ciutats d'Espanya, com Logronyo, Sevilla o Granada, i que fins i tot en altres municipis de la província de Castelló, cas de Benicàssim o Vila-real, estan adquirint una gran rellevància , "precisament a costa de les limitacions que pateixen a Castelló".


Així mateix, cal subratllar que els empresaris d'aquesta zona de la ciutat sostenen al voltant de 70 llocs de treball directes.

Per a Carrasco, el manteniment de les tasques, com a pol d'atracció turística i de públic, és una peça "fonamental i necessària en l'estratègia de revitalització del centre històric, comercial i turístic de la capital de La Plana". Ara mateix, amb les limitacions existents, s'estan multiplicant les traves i els problemes als emprenedors en altres punts de la ciutat, com les places Tetuan i Muralla Liberal, a més dels talls de trànsit que es donen a l'avinguda Germans Bou, Lagasca i adjacents.

Enfront de la política de la prohibició, advoquem per la cultura del consens, de buscar punts de trobada entre veïns i empresaris, en benefici de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i turístic de la ciutat, i per tant, del conjunt dels castellonencs ", subratlla Begoña Carrasco.