Redondo: "Sn necessries poltiques en matria d'ocupaci i habitatge que ajuden els joves"

Grup Popular  Dissabte, 3 de Agost de 2019

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, insta al govern tripartit- format per PSOE, Compromís i Podemos-, a activar polítiques en matèria d'ocupació i habitatge que ajuden els joves castellonencs.

El recent informe fet públic pel Banc d'Espanya en relació al mercat immobiliari situa a la ciutat de Castelló l'octava d'Espanya on més s'ha encarit el preu del lloguer en el període comprés entre gener de 2014 i maig de 2019. 
"Un rànquing en el qual principalment els joves es veuen afectats per la precarietat laboral, amb sous que els impedeixen plantejar-se la compra d'un habitatge", assenyala Redondo.

En aquest sentit, l'edil popular apel·la a les polítiques municipals que, "en col·laboració amb les empreses, poden ajudar aquest col·lectiu. "Els joves no volen viure de subvencions que no erradiquen el problema de base, per això, és necessari treballar per l'ocupació, comptant amb les empreses que són les úniques que poden generar treball estable i de qualitat", subratlla Redondo.

Per als populars, els joves de hui dia estan més preparats que mai però necessiten que les empreses confien en ells. Per això, per a l'edil popular, "una manera de contribuir a l'accés al mercat laboral dels nostres joves passaria per oferir a les empreses incentius a la contractació".

Una altra de les mesures que podria ajudar aquest col·lectiu en qüestió i que van portar els populars en el seu programa en les passades eleccions municipals del 26 de maig, és la de bonificar fins al 50% de l'IBI, durant els tres primers anys, per l'adquisició del primer habitatge als menors de 35 anys.

Una aposta més en la defensa dels populars per a reduir la pressió fiscal als castellonencs i deixar de ser la segona capital espanyola, per darrere de Madrid, que més IBI cobra, segons l'Informe Panorama de la Fiscalitat de 2018.

El Grup Municipal Popular defensa el dret a un treball digne i estable de tots els ciutadans, especialment dels col·lectius més vulnerables, com puguen ser els joves, els majors de 45 anys, les persones amb discapacitat o les dones després de tindre fills.