Toledo denuncia la impunitat amb la qual continuen actuant els grups de radicals a Castell

Grup Popular  Dijous, 8 de Agost de 2019


El portaveu adjunt i regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia la impunitat amb la qual continuen actuant els grups de radicals en la capital de la Plana, amb pintades a favor del grup de huit detinguts per la greu agressió a dos agents de la Guàrdia Civil i les seues parelles en la localitat navarresa de Alsasua.

"Lamentablement, aquests fets no són nous. Els hem vistos en els últims quatre anys, i continuen succeint-se, per a desesper dels veïns, que ens traslladen la seua ràbia i impotència davant l'ocupació d'uns espais públics, pròxims a la seua seu, i que han pres com a propis. En aquest cas, les pintades porten ja diverses setmanes, sense que ningú per part de l'Ajuntament de Castelló actue", indica Toledo.

Per tot això, el regidor popular a l'Ajuntament de Castelló exigeix que "les pintades siguen retirades immediatament i s'investigue d'una vegada als autors d'aquestes i altres accions, al mateix temps que s'adopten les mesures de seguretat oportunes per part de la Policia Local, per a impedir que els grups de radicals continuen campant a pler. No pot ser que a Castelló hi haja veïns que complisquen i uns altres que no".

Les pintades estan realitzades, com en anteriors ocasions, en la plaça Isabel la Catòlica de Castelló. En una d'elles, de grans dimensions, i sota el lema ‘Llibertat Joves d’Alsasu’, pot veure's la imatge dels 8 joves condemnats per l'Audiència Nacional a entre dues i 13 anys de presó per atemptat a agents de l'autoritat, lesions, desordres públics i amenaces, als qui se'ls va imposar les penes més altes contemplades, i per als quals la Fiscalia va arribar a demanar fins i tot un delicte de terrorisme. Els huit van ser condemnats per l'agressió a dos guàrdies civils i les seues respectives parelles la nit del 15 d'octubre de 2016 en la localitat de Alsasua.

En un altre dels elements de la mateixa plaça pot veure's una bandera estelada, en suport a l'independentisme català, així com també una bandera del Partit Comunista i una altra pintada de suport en record al jove Carlo Giuliani.

"La signatura d'aquests grafitis porta la signatura dels de sempre: les Brigades Antifeixistes i la Cosa Nostra. Porten diverses setmanes realitzades, i fins hui no s'ha fet res per part de l'equip de govern municipal de PSOE, Compromís i Unides Podem per a retirar-la, perquè al marge de les connotacions ideològiques antisistema i anticonstitucionalistas, són un atemptat contra les normes de convivència i respecte dels espais públics de la ciutat", assenyala Sergio Toledo.

"Lamentablement, aquests fets no aporten res nou sota el sol de Castelló. Son una mostra més del procés de radicalització que es viu a la ciutat des que l'esquerra governa la ciutat, que tolera aquest tipus de mostres que van directament contra la Constitució i el sistema legal de drets i garanties de l'ordenament jurídic d'Espanya", continua.

Per al portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Castelló, "a la nostra ciutat hi ha ara mateix grups polítics molt interessats a traslladar i estendre el conflicte basc i català cap a la nostra comunitat, buscant un efecte contagie que amplifique els seus il·lícits objectius, uns interessos que són totalment contraris al que representa la capital de la Plana: una ciutat acollidora, oberta, pacífica i tranquil·la, on es respecten l'ordre, la legislació i les normes de convivència i la legislació".


El també secretari general del Partit Popular a la ciutat de Castelló denuncia "la impotència dels veïns", els qui asseguren "estar cansats" de conviure amb una situació que "en absolut és del seu grat, tal com han denunciat en reiterades ocasions, i sense rebre la resposta proporcional que mereix per part de l'equip de govern d'Amparo Marco".


Cal recordar que els grups citats utilitzen un local que tenen en els voltants de la plaça com a seu per a les seues activitats, un recinte que ja va ser clausurat, després de moltes queixes veïnals, sense que per això els seus membres desistiren de realitzar les seues activitats, que continuen publicitant-les i celebrant-se, sense permís, i en alguns casos, en plena via pública, "sense que no ocórrega absolutament res".


Així mateix, grups com les BAF, s'han atribuït en els últims mesos acciones com l'assalt al terrat de l'Ajuntament, en suport al referèndum independentista de Catalunya del 1-O, les pintades insultants cap a les seus i tanques de la resta de grups polítics de la ciutat de Castelló o fins i tot el robatori de la imatge del xiquet Jesús del naixement que l'Ajuntament va instal·lar en la plaça Major en el passat nadal, reclamant a canvi de la seua devolució l'alliberament dels polítics catalans empresonats com a conseqüència de la seua participació en la consulta il·legal sobiranista.