Carrasco: "Al govern de Castell li han entrat les presses amb els mesuraments desprs de quatre anys en blanc"

Grup Popular  Dilluns, 18 de Novembre de 2019

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, es pregunta per què ara i no abans, el govern d'Amparo Marco ha decidit prendre seriosament els mesuraments acústics en continu de les que depenen els negocis dels hostalers de les Tasques, els quals generen més de 70 llocs de treball directes ".

"Porten quatre anys posant excuses i sense realitzar els mesuraments en continu, tal com exigeix  el Pla de Control a les Tasques per estar declarades zona acústicament saturada. Només quan s'han vist amb l'aigua a coll davant d'una presumpta irregularitat s'han licitat nous mesuraments com les que van deixar de fer-se en 2015, sense que res se sàpiga dels mesuraments en continu i durant un any que reclamen els hostalers des d'aquesta data fins a l'actualitat, i l'absència comporta seriosos dubtes que les Tasques seguisquen sota la declaració de zona ZAS sense cap base, aparentment legal, que ho sustente ", assenyala.

18 de novembre de 2019.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que "el govern de Castelló li hagen entrat les presses amb els mesuraments després de quatre anys en blanc. Només reaccionen quan es veuen amb el aigua a coll, "quan els hostalers estan reclamant uns mesuraments que no apareixen i que pot derivar en conseqüències penals per haver comès una presumpta irregularitat". "Ara, és quan s'han donat molta pressa a licitar, en plena polèmica per la superviencia de les Tasques, nous mesuraments acústics en continu de la zona ZAS dels carrers Barraques i Isaac Peral, per import de 34.900 euros, tal com apareix publicat a la Plataforma de Contractació de l'Sector Públic el 15 de novembre ", explica Carrasco.


La portaveu popular es pregunta "per què ara i no abans, el govern d'Amparo Marco ha decidit prendre seriosament els mesuraments acústics en continu de les que depenen els negocis dels hostalers de les Tasques, els quals generen més de 70 llocs de treball directes i que des dels últims mesos estan en risc de desaparició per una normativa que els ofega cada vegada més, fins al punt d'haver-los fet perdre el 50 per cent dels ingressos ".


"Ens sorprèn molt que s'hagen passat els quatre últims anys posant excuses sobre la licitació dels mesuraments en continu que exigeix el Pla de Control a les Tasques per estar declarades zona acústicament saturada, fins al punt de no constar des d'abril de 2015, tal i com es desprèn d'un informe municipal, i ara, quan s'han vist pressionats pels hostalers, que estan lluitant per conservar els seus establiments demanant la declaració de zona gastronòmica de les Tasques, i salvar una tradició de més de 40 anys d'història, no han tardat a moure fitxa ", assenyala la portaveu dels populars a la ciutat de Castelló.


Aquesta absència de mesuraments en continu durant un any, que els hostalers vénen reivindicant a el govern de Amparo Marco des de 2015 fins a l'actualitat, "comporta seriosos dubtes que les Tasques, seguisquen sota la declaració de zona ZAS sense cap base, aparentment legal, que el sustente ", apunta Carrasco. En aquest sentit, els populars demanen explicacions a l'anterior regidor de l'àrea, Rafa Simó, que segueix sense pronunciar-se a l'respecte, "sent ell qui ha estat al front del control de la zona ZAS a les Tasques durant la passada legislatura".


La portaveu dels populars demana que l'equip de govern tripartit aclare als hostalers aquesta complexa situació perquè un informe de l'Negociat Tècnic de Control d'Activitats i Instruments Ambientals confirma que des que s'iniciés el 2016 el procediment de contractació de nous mesuraments acústics en les tasques, no n'hi ha hagut. De la mateixa manera torna a estendre la mà per aconseguir la solució definitiva que demanen veïns, hostalers i la societat castellonenca en general, per tractar aquest d'un tema de ciutat ".


Aquest buit d'informació porta a que els hostalers estiguen proposant alternatives, pel seu compte, "ja que des del govern municipal no estan fent res, per salvar els seus negocis sense ni tan sols tenir la certesa que es puguen dur a terme algun dia. Aquesta iniciativa dels propis hostalers sumada a la protesta de més de 3.000 castellonencs a la Plaça Santa Clara manifestant-se en contra de el tancament de les Tasques, haurien de ser suficients perquè l'alcaldessa, com a màxima responsable, s'hagués pronunciat ja a l'respecte, cosa que a hores d'ara segueix sense fer, optant, com sempre, per la callada per resposta ", afegeix Carrasco.

"No cal oblidar que les Tasques són un pol d'atracció cap al centre de la ciutat, precisament en un moment en què aquest travessa un període de decadència amb cada vegada més establiments tancats. Salvar les Tasques, aconseguint la manera de conciliar oci i descans, seria també la salvació de centre, tan necessitat d'activitat per atraure possibles consumidors ", conclou Carrasco.