Marn-Buck: "Prescindint de la Junta de Festes, el Fadrell incompleix l'article 7 dels Estatuts del Patronat"

Grup Ciudadanos-Castellón (C's)  Dijous, 21 de Novembre de 2019

El portaveu de Cs: "El cessament de la Junta de Festes ha sigut amb premeditació i traïdoria"

 

Castelló, dijous 21 de novembre de 2019. El portaveu de Ciutadans (Cs) a Castelló, Alejandro Marín-Buck, ha manifestat que "prescindint de la Junta de Festes, el Acord del Fadrell està incomplint l'article 7 dels Estatuts del Patronat de Festes que dicta la renovació de la Junta de Festes fins a sis mesos després de les eleccions municipals, expirant el termini dimarts que ve 26 de novembre".


El portaveu de Cs i membre del Consell Rector del Patronat Municipal de Festes ha criticat "l'actitud del Fadrell respecte a la Junta de Festes i el seu cessament perquè ho han fet amb premeditació i traïdoria". Marín-Buck ha recordat que "ens han convocat a un Consell Rector on el tema de la Junta de Festes no figurava en cap punt de l'ordre dia i, l'han tret en despatx extraordinari i del qual he votat en contra de tots els punts proposats".

"Aquesta és la serietat amb la qual es pren aquest Govern del Fadrell, o alguns dels seus membres, ja que alguns han votat en contra de la proposta –ha matisat- les Festes de Castelló i a la gent que desinteressadament treballa i ha treballat durant 30 anys per fer-les possible", ha apuntat el portaveu de Cs.


Marín-Buck ha traslladat que per a "prescindir de la Junta i organitzar una Comissió de Festes amb súbdits i sequaços de l'alcaldessa, presidenta del Patronat i uns altres, no era necessari convocar-nos als membres del Consell Rector ja que, seguint l'article 37 dels Estatuts, l'Ajuntament té potestat per a fer-lo sense necessitat d'inventar el punt 3 de l'Acord que hui han redactat per a la seua aprovació".


El portaveu de Cs ha lamentat que "aquesta pretensió de demostrar qui mana, menyspree en primer lloc el treball realitzat per la Junta de Festes i subestime als membres de l'oposició que en tot moment ens hem mostrat en contra de tal exercici al més pur estil de dictadura política, allunyant-se així de l'essència de les festes, com és la participació ciutadana".

 

A més, ha anotat que "l'actualització dels estatuts buscava precisament donar més autonomia i poders a la Junta de Festes, i precisament han fet el contrari". En aquest sentit, el dirigent de Cs se sent decebut d'un Govern que "semblava una cosa i resulta altra segons les seues decisions".


Finalment, Marín-Buck ha indicat que "en Cs continuarem defensant una Junta de Festes, perquè reconeixem el seu treball, perquè creiem en el seu bon fer perquè creiem en el compliment de les normes dins del termini i en la forma escaient i exigirem responsabilitats a qui corresponga".