Carrasco insta Marco a rectificar i a convocar de manera urgent l'Assemblea de Festes en compliment dels Estatuts vigents de l'Patronat de Festes

Grup Popular  Dijous, 28 de Novembre de 2019La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana explicacions a Compromís per la crisi de govern que ha motivat l'extinció de la Junta de Festes, posant fi a més de 30 anys d'autonomia festera, amb els vots favorables de PSOE i Podem, en contra del seu soci nacionalista i el de tots els grups de l'oposició, així com també de tots els ens festers que han manifestat la seua posició contrària "


"L'alcaldessa s'ha quedat sola, nada a contra corrent de l'opinió d'una majoria social, inclosa la de l'exalcalde socialista, Daniel Gozalbo, qui també ha mostrat el seu rebuig a la desaparició de la Junta de Festes." Aquesta decisió unilateral només porta a la politització de les festes, just el contrari pel que han estat lluitant les persones que de manera altruista han treballat per les festes de Castelló, demanant precisament més autonomia en el passat Congrés magdalener i en la modificació dels Estatuts del Patronat en què s'ha estat treballant fins ara "

28 de novembre de 2019.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta l'alcaldessa Amparo Marco a rectificar i fer marxa enrere en la decisió de l'cessament de la Junta de Festes, davant les crítiques que s'han generat per part de tots els ens festers. "Una decisió, que s'ha pres d'esquena a la ciutadania i als representants de l' 'món de la festa', i que només porta a la politització de les festes, posant el punt final a l'autonomia festera per la qual sempre han lluitat les persones que de manera altruista han fet possible, any rere any, les festes de Castelló. Una autonomia que es venia defensant en el passat Congrés magdalener i en la modificació dels Estatuts del Patronat de festes, en els quals s'ha estat treballant fins ara ".

Durant la celebració de Ple ordinari tots els membres de el Grup Municipal Popular han volgut mostrar el seu "profund rebuig a l'extinció de la Junta de Festes, acabant així amb més de 30 anys d'autonomia festera". Així ho han expressat en l'inici de cadascuna de les seues intervencions i mostrant un pin de la Junta de Festes i llaç verd en suport a aquest òrgan de col·laboració fester.

La portaveu dels populars ha demanat la convocatòria de manera urgent de l'Assemblea de Festes, en un termini màxim de 15 dies, en compliment dels Estatuts vigents que regeixen en el Patronat de Festes. "Ens sembla una deslleialtat absoluta que el govern municipal s'haja estat aprofitant de la feina d'una Junta de Festes que porta treballant en l'organització dels festejos des de fa 9 mesos, als que no els han informat de les seues intencions ocultes, ni han tingut a bé escoltar les seues opinions, perquè no han volgut consensuar res amb ells, perquè no creuen en la participació ciutadana ".

"L'alcaldessa s'ha quedat sola, nada a contra corrent de l'opinió d'una majoria social, inclosa la de l'exalcalde socialista, Daniel Gozalbo, qui també ha mostrat el seu rebuig a la desaparició de la Junta de Festes. Les seues paraules textuals han estat: < <pel que he pogut llegir, aquest final em deixa un amarg sabor al coror >> un alcalde que precisament també defensava l'autonomia i independència política de la Junta de Festes ", assenyala Carrasco. Així mateix, ha interpel·lat directament a l'alcaldessa si no creia que estava equivocada quan tothom pensava el contrari a ella, al que l'alcaldessa ha contestat "poden ser els altres els que s'equivoquen".

D'altra banda, no es pot passar per alt la nova crisi de govern que s'ha obert en el govern municipal al no votar el uníson els tres socis, (PSOE, Compromís i Podem) respecte a l'cessament de la Junta de Festes. Aquesta resolució es va aprovar amb els vots en contra de la vicepresidenta de l'esmentat òrgan, de Compromís, així com l'abstenció de l'segon representant d'aquest partit nacionalista. "Hem demanat explicacions sobre els motius d'aquesta oposició i les mesures que pensen adoptar contra la resolució dels seus socis de l'PSOE en l'equip de govern. Una questió a la que no han volgut contestat, ni tan sols ha pres la paraula el portaveu de Compromís".

Des del Grup Municipal Popular seguiran demanant les oportunes explicacions. Per això, els populars han sol·licitat un informe jurídic als serveis jurídics de l'Ajuntament per certificar si s'estan vulnerat, com tot apunta, els actuals Estatuts del Patronat Municipal de Festes, que obliguen a la convocatòria de l'Assemblea de Festes.

SINISTRALITAT VIÀRIA

El Ple ordinari ha aprovat per unanimitat la moció de el Grup Municipal Popular sol·licitant un estudi dels punts negres de la ciutat, pel que fa a sinistralitat viària es refereix, i adoptar les mesures necessàries i urgents que reduisquen els accidents, sense haver de lamentar més víctimes mortals. "Es tracta d'una assignatura pendent que el govern municipal ha reconegut, després d'un any sense activar cap acció encaminada a reduir la sinistralitat a la ciutat, quan les estadístiques són cada vegada més preocupants", ha assenyalat el portaveu adjunt, Sergio Toledo.

"Aquest govern només actua quan es veu pressionat pel PP i la mostra que és que el mateix dia en què el Grup Municipal Popular va registrar aquesta moció, l'equip de govern signa un decret demanant un estudi de mobilitat i conscienciació. Si a la fi la nostra pressió fa efecte, seguirem en la mateixa línia obligant a reaccionar al govern, perquè adopte decisions i active polítiques importants que la ciutat necessita, conclou Toledo.