Està en: INICI > Notícies

Castell installa un joc de l'oca que repassa els 765 anys d'histria de la ciutat

Dissabte, 10 de Setembre de 2016L'alcaldessa destaca que l'obra del dibuixant Joan Montañés «Xipell» conjumina història, tradició i educació.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada dels regidors Toni Lorenzo, Verònica Ruiz y Mary Carmen Ribera, ha visitat aquest matí el "Joc de l'oca commemoratiu del 765 aniversari de la ciutat" que l'ajuntament ha instal·lat en la plaça Hort dels Corders en el marc dels actes de celebració del 8 de setembre.

Es tracta d'un joc de carrer, dissenyat pel reconegut dibuixant Joan Montañés "Xipell" i realitzat íntegrament amb ceràmica, utilitzant les últimes tècniques de decoració digital sobre taulell porcellànic i amb tractament antilliscant. En aquesta composició es destaquen les principals fites de la història de Castelló des del trasllat del Castelll Vell de la Magdalena en 1251, fins als nostres dies. Cada casella arreplega una data, esdeveniment o personatge, fàcilment recognoscible pels castellonencs, que haja marcat el caràcter de la ciutat com a capital.

L'alcaldessa ha explicat que en aquest joc s'uneixen tres conceptes importants: la història, la tradició i l'educació. "La història, perquè les diferents peces fan un repàs il·lustrat i amè de l'esdevenir de la nostra ciutat; la tradició perquè utilitzem un joc tradicional de carrer, com és el joc de l'oca; i l'educació perquè el nostre objectiu és que a través d'aquest joc els més xicotets puguen conèixer, d'una forma didàctica i divertida, la història de la seua ciutat, alhora que es diverteixen, interactuen entre ells i fan exercici".

Marco també ha volgut ressaltar que el joc no podia tenir una millor ubicació "al costat de l'estàtua del Rei en Jaume I" i ha mostrat la seua satisfacció per l'excel·lent treball que ha realitzat l'autor a l'hora de resumir la història de la ciutat i per la qualitat del disseny i dels acabats.

Visita a el "Mercat de la Vila".

D'altra banda, Amparo Marco ha visitat, en la plaça Major, la primera edició del "Mercat de la Vila" de productes tradicionals, en el qual participen una dotzena d'artesans i comerciants i en el qual es poden trobar articles de fusta, enquadernació, ceràmica, bijuteria, espart, indumentària, complements i productes del Gremi de Forners. El mercat romandrà obert demà diumenge.

Després de la visita, la primera edil ha recordat que "amb la celebració, de forma oficial, de l'aniversari de la ciutat de Castelló, el Govern Local vol convertir aquesta efemèrides en una festa col·lectiva per a donar a conèixer la nostra història, crear sentiment de pertinença, retrobar els nostres orígens i "fer poble".Segueix-nos: