Està en: INICI > Notícies

Castell programa tallers per a fomentar el consum responsable i el comer de proximitat

Dimarts, 4 de Octubre de 2016El taller ‘Apaga i estalvia’ ofereix aquest dijous mesurades d'estalvi energètic en la llar i com estalviar en la factura de llum. 

L'Ajuntament de Castelló ofereix a l'octubre un bon nombre de tallers i jornades per a promocionar el consum responsable i potenciar el comerç de proximitat. Les regidories de Consum i de Comerç, dirigides per Mary Ribera i Patricia Puerta respectivament, han programat activitats per a tot aquest mes que van des d'un taller d'eficiència energètica per a estalviar en la factura de la llum fins a les jornades de l'arròs a banda.

Les activitats comencen aquest dijous, 6 d'octubre, amb la tercera edició del taller Apaga i estalvia, en el qual les persones que assistisquen podran portar la seua factura de la llum per a analitzar, s'explicaran mesures d'estalvi energètic en la llar per a ser més eficients i estalviar en el consum. La jornada se celebrarà aquest dijous d'11.30 a 13.00 en el saló social Cajamar (carrer Enmig, 49) i l'entrada és gratuïta.

Consum també ofereix aquest mes d'octubre les dues últimes sessions de la campanya Bichos y Bichas amb la qual promou el consum de productes de proximitat entre el públic a familiar a través de diferents tallers. El dissabte 15 en la plaça del Maestrat, al costat del Mercat de Sant Antoni, i el dissabte 22 en el Passadís de les Arts (parc Ribalta) es faran sengles tallers dedicats a la taronja i els seus beneficis. Els tallers comencen a les 11.30 hores.

Un taller de productes de proximitat, que se celebra el 20 d'octubre en la terrassa del Casino Antic, també fomentarà el consum de productes locals com a olis, llavors, vins, taronges i formatges. La regidoria de Consum també col·labora amb la Confraria de Pescadors i restaurants del Grau en les jornades gastronòmiques de l'arròs a banda, que se celebren des de mitjan octubre a mitjan novembre.

Per la seua banda, la Regidoria de Comerç col·labora en la campanya de dinamització comercial del Districte Sud ‘La volta al barri’ organitzada per l'associació ACOSUR que se celebra el dissabte 15 d'octubre en la plaça Vilanova, on s'han programat tallers, xarrades, jocs tradicionals, mini desfilada de moda amb els comerços de la zona, zumba, etcètera.

I els dies 18 i 25 d'octubre s'han programat les Jornades per al Comerç que enguany se centren en les estratègies per a adaptar el comerç al consumidor. Aquestes jornades, organitzades per l'Ajuntament de Castelló en col·laboració amb la Cambra de comerç, van dirigides a empresaris, propietaris i directius de negocis que vulguen saber com adaptar-se als nous hàbits de consum i conèixer noves eines per a fidelizar als clients. Tendències de consum i oportunitats de negoci i Claus per a conquistar el cor dels teus clients són els títols de les dues ponències que s'impartiran dins d'aquestes jornades. La inscripció és gratuïta però les places són limitades, per la qual cosa s'atendran per ordre d'inscripció a la web http://camaracastellon.com/jornadascomercio.Segueix-nos: