Està en: INICI > Notícies

Urbanisme iniciar una ronda de reunions en els districtes per a acostar el Pla General a la ciutadania

Dilluns, 17 de Octubre de 2016

 

El regidor Rafa Simó explica que aquesta iniciativa permetrà arreplegar suggeriments veïnals en el disseny del planejament urbanístic.

Castelló acostarà el Pla General a la ciutadania amb la convocatòria d'una ronda de reunions en diferents barris de la ciutat. El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha anunciat que des de l'àrea d'Urbanisme "es va a dissenyar un calendari de reunions en coordinació amb els districtes per a acostar el Pla General als veïns i veïnes, recaptar els seus suggeriments i resoldre els dubtes que puguen plantejar amb l'objectiu que el nou Pla General de Castelló siga fruit de la participació ciutadana i nasca amb el major consens possible".

La previsió és convocar més d'una reunió per districte, en funció de les necessitats, per a informar sobre la importància del Pla General en el desenvolupament futur de Castelló, el procés de redacció, explicar quins són els elements que integren el Pla General i exposar les actuacions previstes en el districte, entre altres qüestions. Simó ha afegit que en aquestes reunions també es passarà un qüestionari amb el qual s'arreplegaran els suggeriments que els veïns i veïnes vulguen aportar.

"El Pla General és el document que definirà com serà el Castelló dels pròxims 15 o 20 anys pel que és necessari obrir aquest tipus de canals de participació ciutadana", ha explicat el regidor d'Ordenació del Territori. En aquest sentit, Simó ha recordat que aquest nou canal de participació se sumisca a les reunions que periòdicament ha mantingut l'àrea d'Urbanisme amb organismes, associacions, entitats, etcètera, "per a perfilar les directrius del Pla General sobre la base de les aportacions realitzades".

Així, ja s'han mantingut diverses desenes de reunions, com per exemple, amb la Direcció general d'Obres Públiques, Transport i Urbanisme; la Direcció general d'Urbanisme; la Confederació Hidrogràfica del Xúquer; col·legis oficials d'Enginyers Industrials, Enginyers Tècnics d'Obres Públiques i d'Arquitectes; associacions de veïns del Districte Oest i del Districte Sud, Fundació Dávalos Fletcher; aeroclub; Fundació Balaguer Gonel; amb les adreces dels hospitals General, Provincial i La Magdalena; amb les direccions territorials de Sanitat i d'Educació; amb representants tècnics i regidors dels ajuntaments de Borriol, Almassora, Vila-real, Alqueries, Benicàssim i Borriana, etcètera.

"Des del Govern municipal confiem que el Pla General estiga redactat en el primer semestre de 2017 i que aquest treball de consulta, tant amb entitats com amb la resta de la ciutadania que ara es va a obrir, contribuïsca a un major consens i evite que siga un planejament urbanístic d'anada i volta", ha defensat el regidor de l'àrea d'Ordenació del Territori, Rafa Simó.Segueix-nos: