Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament proposa ms zones verdes, carrils bici i millor urbanitzaci en La Guinea

Dimecres, 14 de Desembre de 2016Els veïns plantegen a regidors i tècnics diferents millores en les connexions i en la circulació.

La segona reunió del procés participatiu del Pla General de Castelló als barris ha servit avui per intercanviar punts de vista entre els regidors, els tècnics municipals i la ciutadania respecte a l'entorn de la Ronda Magdalena, l'estadi Castalia, el barri La Guinea i el parc del Pont de Ferro. El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, i el tinent d'alcalde del Districte Nord, Enric Porcar, han participat en aquesta trobada tècnica-veïnal que ha permès recollir noves aportacions ciutadanes per al Pla General.

Així, els tècnics i edils han atès als veïns i veïnes del districte, els qui han participat i aportat les seves propostes i opinions sobre el seu model de ciutat. En concret, han posat sobre la taula els problemes que tenen de circulació al barri, han recolzat la iniciativa de millorar els carrils bici i han preguntat com s'anava a implantar el nou Pla General en el seu districte. Quant a la millora de les connexions del carril bici, Rafa Simó ha explicat que per al govern local aquesta "mesura és clau. Mitjançant els fons EDUSI volem unir la perifèria amb el centre amb carrils bici segurs".

Els participants en aquesta segona reunió col·laborativa també han proposat idees per aconseguir una circulació més fluïda en el districte i una connexió més eficaç amb el centre i els altres barris. En aquest sentit, Simó ha explicat que una solució a aquesta problemàtica pot ser la Ronda Barris, que s'està duent a terme per millorar la connexió entre els districtes de la perifèria.

Els objectius generals plantejats per l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castelló que defineixen l'ordenació de la zona denominada Ronda Magdalena-Estadi són l'ampliació de l'actual parcel·la del col·legi Soler i Godes; la creació d'una nova zona verda confrontant amb l'escola infantil pública Nuestra Señora de Lourdes; la urbanització de la rotonda de Donoso Cortés; la continuïtat del carril bici que arriba des de Benicàssim i creua la ciutat fins a l'avinguda Enrique Gimeno en adreça cap a Vila-real i, en paral·lel, millorar els espais destinats al pas de vianants.

Les millores en els entorns de les escoles Soler i Godes i Nuestra Señora de Lourdes es realitzaran a través de dues unitats d'execució. "Amb això es milloraran els entorns de dos centres educatius públics i, en el cas concret del Soler i Godes, es completarà la urbanització dels voltants a més de la prolongació de les callis Alcalde Eduardo Codina i Marquès de Salamanca", segons han explicat els tècnics municipals. A aquesta iniciativa els veïns i veïnes no han dubtat a preguntar com es va a procedir per fer les zones verdes que es proposen.

Quant a la urbanització de la rotonda de Donoso Cortes, el regidor Rafa Simó ha explicat que "es pretén guanyar fluïdesa del tràfic rodat i, sobretot, es donarà continuïtat al carril bici existent de manera que es completi un eix Nord-Sud". A més, l'edil també ha destacat que en el nucli consolidat "es proposa una regulació més homogènia de les altures de l'edificació. Les úniques excepcions es donen en algunes pomes dels vials principals que constitueixen els límits del nucli, com per exemple l'avinguda Barcelona".Segueix-nos: