Està en: INICI > Notícies

Castell destina a serveis pblics un de cada quatre euros dels 170,8 milions del pressupost

Dimarts, 20 de Desembre de 2016L'edil Rafa Simó qualifica de "realistes i al servei de la ciutadania" els comptes de la Regidoria d'Ordenació del Territori. 

L'Ajuntament consolida la millora del servei de neteja viària i recupera l'assistència de projectes per a la Marjaleria eliminada fa quatre anys.

Castelló destina un 27,5% dels 170,8 milions del pressupost de 2017 a serveis urbans com la neteja viària, el manteniment de la ciutat, la recollida de residus sòlids urbans o el servei d'enllumenat públic. El regidor d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, Rafa Simó, ha destacat l'esforç inversor del Govern Municipal en un àrea "que té dos objectius bàsics: millorar els serveis públics i defensar l'estat de benestar i atendre inversions necessàries".

Del pressupost global de la Regidoria d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana, que ascendirà en 2017 a 63,3 milions d'euros, l'àrea de serveis urbans absorbirà una inversió de quasi 47 milions d'euros. Simó ha explicat que aquesta partida inclou els grans contractes, les brigades municipals, els enginyers de la casa i una bona part de les inversions, deixant de costat les inversions corresponents a l'Estratègia de Desenvolupament Urbans Sostenibe (EDUSI).

"Els pressupostos són importants perquè serveixen per a definir quins són els nostres objectius, però més important encara és l'execució que es fa. Des de la Regidoria d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana hem dissenyat uns pressupostos per a l'any 2017 ambiciosos, realistes i al servei de la ciutadania", ha defensat l'edil.

La línia estratègica bàsica que se seguirà el pròxim exercici és la ja iniciada pel Govern Municipal que passa "per la millora dels serveis públics per a arribar a un nivell òptim que s'ha perdut, en ocasions amb les retallades dels últims anys". Així, es consolida la recuperació de prestacions del servei de neteja i recollida de residus sòlids després de la retallada patida en 2012, amb una inversió de 16,5 milions d'euros.

L'Ajuntament de Castelló destinarà sis milions d'euros a Reciplasa per a la gestió i tractament de les brosses i una altra de les grans despeses, el de la factura elèctrica amb 5,5 milions d'euros, augmenta un 8% per a recuperar part de la il·luminació suprimida amb les retallades.

L'edil Rafa Simó també ha destacat l'increment de la partida de muntatge d'escenaris, amb 100.000 euros, a causa de l'augment de l'activitat cultural i social que s'ha experimentat en els últims 18 mesos o la partida de 60.000 euros per a neteja de solars que arriba amb un canvi administratiu per a agilitar els tràmits.

A més, ha enumerat partides com l'1,1 milions del contracte de clavegueram; els 521.000 euros per al manteniment de calçades o els 300.000 euros del manteniment de fonts. "A més hem separat en dos contractes la neteja de clavegueram, que estarà dotada amb 156.000 euros, i la conservació d’estacions de bombament, amb 497.000 euros, aconseguint així una disminució del preu del 10% però augmentat les prestacions per a millorar els serveis que es presten a la ciutadania".

D'altra banda, el responsable de l'àrea d'Ordenació del Territori ha anunciat que es creen dues noves partides de gran ajuda per als tècnics municipals a causa de la necessitat d'obtenir assistències tècniques per a alleugerir el treball ocasionat per l'augment d'inversions. Així, es destinarà una genèrica de 150.000 euros i una altra específica per a la Marjaleria de 60.000 euros que es recupera després de la seua eliminació fa més de 4 anys i que necessària per la complexitat de la zona, com per exemple el projecte de la sèquia de l'Obra.

Quant a les inversions de l'àrea de Serveis Urbans, Simó ha destacat el Pla de Reforma d'Espais Urbans (300.000 euros) per a realitzar accions de microurbanisme; Citilab (30.000 euros), doblegant la inversió d'anys anteriors per a evidenciar el compromís amb el sector ceràmic sense perjudici d'integrar la ceràmica en altres inversions; la Primera Travessera (709.000 euros) i el clavegueram de Los Angeles i Les Oliveres (73.000 euros), demandes veïnals que es porten arrossegant diversos anys.

Així mateix, està prevista una inversió de 170.000 euros en el Cementeri de San José i una inversió de 100.000 euros en el Pla d'Accessibilitat. A més, l'Ajuntament de Castelló ha creat una brigada municipal específica d'accessibilitat que porta els tres últims mesos treballant en la zona del Raval Universitari per a fer 126 rebaixes de voreres que no es van realitzar en la urbanització de la zona.Segueix-nos: