Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament i FACSA obrin en el Raval Universitari la setena font pblica d'aigua tractada per osmosi inversa

Dijous, 22 de Desembre de 2016

 

Els regidors Rafa Simó i Verònica Ruiz visiten les instal·lacions, amb capacitat per a subministrar més de 4.000 litres d'aigua al dia.

El regidor d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana de l'Ajuntament de Castelló, Rafael Simó; la tinent d'Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz; el cap de servei de FACSA a Castelló, Manuel Bacora, i l'enginyer municipal Cristóbal Badenes, han visitat avui la nova font pública d'osmosi inversa per al subministrament gratuït d'aigua al veïnat del Raval Universitari, una visita a la qual també ha assistit la presidenta de l'Associació de Veïns Raval Universitari, Lidón de Juan.

Aquesta nova font està instal·lada en els baixos del carrer Honori Garcia Garcia nº 37 i compta amb una capacitat de més de 4.000 litres/dia. L'aigua subministrada és tractada per un procés d'osmosi inversa que posteriorment es remineralitza per a deixar-la en valors físic-químics similars a les aigües minerals embotellades.

Els controls de l'estat de la instal·lació quant a higiene i bon ús es realitzen diàriament, i setmanalment s'analitzen les dades arreplegades pels comptadors per a comprovar el bon funcionament i aprovisionament de la mateixa.
Rafael Simó ha donat les gràcies a FACSA pel seu "compromís social amb la ciutat" i ha ressaltat que "aquesta instal·lació contribuirà a donar més vida a un barri de tanta expansió, tan viu i tan jove com el Raval Universitari".

A Castelló les fonts d'aigua filtrada per tecnologia d'osmosi inversa subministraran més d'11.000 metres cúbics d'aigua a l'any, que equivalen a 11 milions de litres anuals. Aquesta nova instal·lació se suma a altres sis ja existents per al subministrament d'aigua al públic, situades en els carrers Alcalde Tárrega, Catalunya, Maestro Falla, Amalio Gimeno, en el Mercat de Sant Pere del Grau i en la Marjaleria.Segueix-nos: