Està en: INICI > Notícies

Castell finalitza la millora de la squia l'Obra que ha suposat una inversi de 686.000 euros

Dilluns, 26 de Desembre de 2016Rafa Simó explica que les obres han incrementat la capacitat d'alleujament d'aquesta sèquia i reduiran el reg d'inundacions en la Marjalería.

L'Ajuntament de Castelló ha conclòs les obres per a incrementar la capacitat d'alleujament de la sèquia l'Obra, una actuació que permetrà reduir les inundacions en la Marjaleria en el cas d'episodis de pluges intenses. Aquesta obra, que ha suposat una inversió de 686.000 euros, forma part de les inversions sostenibles que s'han executat amb els romanents de 2015.

El regidor d'Ordenació del Territori, Mobilitat i Àrea Metropolitana de Castelló, Rafa Simó, ha explicat que l'actuació en la sèquia de l'Obra ha augmentat a 3 m3/s la capacitat d'evacuació en aquesta primera fase i en fases posteriors s'incrementarà el bombament fins als 5 m3/s, tal com marca l'Estudi d'Inundabilitat del Pla Especial de la Marjaleria.

Simó, que va signar la recepció d'obres, ha indicat aquesta actuació, al costat de la que s'ha dut a terme en la sèquia de la Plana, "beneficiaran, de forma directa o indirecta, a un 50% de la població de la Marjaleria, la qual cosa demostra la sensibilitat del Govern municipal amb els problemes dels ciutadans i ciutadanes de Castelló".En aquest sentit, cal recordar que dins d'aquest bloc d'inversions sostenibles també s'ha executat la renovació de l'estació de bombament de la plaça Verge del Carmen, en el Grau.

Valoració d'Amparo Marco.

Per la seua banda, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per la finalització d'aquestes obres i ha explicat que "el Govern municipal aposta per un urbanisme que millore la qualitat de vida de la ciutadania i les inversions en projectes contra inundacions van en aqueixa línia".

Finalment, Marco ha recordat que els més de 60 projectes que s'estan executant en l'actualitat a través d'inversions sostenibles, inversions ordinàries i pressupostos participatius "també suposen una important injecció econòmica per a la ciutat ja que ajuden a la generació d'ocupació i tenen una incidència directa en la societat".Segueix-nos: