Està en: INICI > Notícies

Castell inverteix 338.400 euros en la installaci de vuit condcies pbliques per tota la ciutat

Dimarts, 14 de Febrer de 2017L'ajuntament ha potenciat l'ús de la ceràmica en aquestes infraestructures.

L'Ajuntament de Castelló ha adjudicat les obres d'instal·lació de vuit banys públics, adaptats i unisex, per un import de 338.400 euros, la qual cosa suposa un estalvi de 62.000 euros respecte al preu de licitació. Les obres, que han sigut adjudicades a ADC Infraestructures i Sistemes SL, tenen un termini d'execució de tres setmanes. Aquesta actuació s'emmarca en la segona fase de les inversions sostenibles amb la qual l'ajuntament invertirà 4,6 milions d'euros en 15 projectes durant enguany.

El regidor d'Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha explicat que els banys se situaran en la plaça Botànic Calduch, plaça Jutge Borrull, parc Geòleg Jose Royo, avinguda Rei en Jaume, plaça Fernando Herrero Tejedor, Ronda Est i plaça de la Pau, on s'instal·laran dos banys ja que és una condició indispensable per a poder traure a licitació el quiosc d'aquesta plaça.

Simó també ha detallat que els banys tenen un disseny atemporal i absolutament respectuós amb l'entorn, en el qual predomina l'ús dels materials ceràmics. "Es tracta d'unes condícies prefabricades, de construcció monobloc, acabats amb mosaic autonetejable i revestiment exterior ceràmic i d'acer galvanitzat. Els acabats interiors de parets i sòl també són ceràmics. Compleixen tots els requisits quant a accessibilitat i disposen d'un sistema d'autoneteja".

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que amb aquesta actuació es vol suplir una manca històrica en la ciutat de Castelló, on no existeixen banys públics. "Estem davant una inversió que va a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, sobretot de col·lectius com les famílies amb xiquets xicotets, persones majors o amb alguna discapacitat, ja que fins ara no es disposava de serveis municipals oberts al públic i calia fer ús d'instal·lacions privades, amb els inconvenients que açò comporta".Segueix-nos: