Està en: INICI > Notícies

Castell installa 200 detectors de fums en llars de persones de ms de 80 anys en situaci de vulnerabilitat

Dimecres, 15 de Febrer de 2017

 

Els edils José Luis López i Mary Carmen Ribera expliquen que aquesta primera fase es destina a persones usuàries de Serveis Socials.

L'Ajuntament de Castelló començarà a instal·lar gratuïtament detectors de fum en les llars de persones majors de 80 anys d'edat que viuen soles per a protegir a aquest col·lectiu enfront de possibles incendis. El regidor de Benestar Social, José Luis López, i l'edil de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, han presentat avui aquesta mesura, en la qual també col·labora la Regidoria de Seguretat Ciutadana dirigida per Antonio Lorenzo, amb la qual el Govern Municipal persegueix millorar el benestar i la seguretat d'aquest important col·lectiu, considerat un dels més vulnerables enfront dels accidents ocorreguts en la llar.

La col·locació dels primers 200 dispositius, amb un pressupost de 2.400 euros assumit per la Regidoria de Salut Pública, es farà de forma progressiva fins a mitjan any. L'Ajuntament de Castelló, a través dels Serveis Socials, ha definit el col·lectiu de persones majors que van a ser destinatàries d'aquesta instal·lació. Segons ha explicat l'edil José Luis López, "en la majoria dels casos es destinarà a persones majors de 80 anys que viuen soles o amb persones també d'avançada edat o en situació similar i que es troben en situació de dependència".

En aquesta primera fase, i tractant-se d'una experiència pilot, es destinarà a persones usuàries del Servei Municipal d'Ajuda a domicili (SAD) i de la Teleajuda Municipal, així com a persones de les quals es tinga coneixement en Serveis Socials Municipals, atenent a la seua especial situació de vulnerabilitat, ha detallat l'edil de Benestar Social.

Els Serveis Socials Municipals remetran als bombers el llistat de persones susceptibles d'instal·lació, així mateix el personal de Serveis Socials, encarregat actualment del seguiment dels equips de Teleajuda, realitzarà els seguiments anuals i recanvi de piles dels detectors.

Les persones majors presenten un risc potencial de patir un incendi per algun incident o per un descuit ja que a causa d'alteracions sensorials, sol costar-los més adonar-se que alguna cosa pansa i tarden més a reaccionar, per la qual cosa l'Ajuntament ha cregut convenient apostar per la implantació de mesures preventives que milloren la qualitat de vida de la persona major que viu sola, ha apuntat la regidora Mary Carmen Ribera.

La instal·lació serà realitzada pels Bombers Municipals, que acudirà als domicilis i decidirà la ubicació del dispositiu en funció de les característiques dels habitatges.

El detector de fum és un xicotet aparell que s'instal·la sense obra en el sostre dels habitatges i que actua com a alarma en el cas que en l'habitatge es produïsca un incendi o acumulació perillosa de fum, emetent un so de gran volum que alerta tant a la persona que resideix en el pis com als veïns a més d'un senyal lumínic per a persones sordes o amb problemes d'audició.

López ha explicat que a partir de juny, quan es recupere el servei de telassistència, aquests detectors es connectaran a una central d'alarma que permetrà activar els serveis d'emergències que siguen necessaris. A més, ha tornat a reivindicar la necessitat que la Diputació de Castelló incloga a la ciutat de Castelló i els seus majors en situació de dependència dins del pla d'instal·lació de detectors de fums.Segueix-nos: