Està en: INICI > Notícies

Garcia presenta la campanya "Benvinguts a Casa!', per a rebre als nounats en valenci

Dijous, 16 de Febrer de 2017L'Ajuntament, en col·laboració amb el Departament de Salut Castelló, repartirà conjunts de benvinguda amb pitets i adhesius.

El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, ha presentat aquest matí junt al gerent del Departament de Salut de Castelló, Miguel Alcalde, i la directora d'Infermeria del mateix, Pilar Fernández, la campanya ‘Benvinguts a Casa!’. Es tracta d'una iniciativa de la Regidoria de Normalització, a través de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva), que pretén donar la benvinguda als nounats en valencià.

Així, des de l'Ajuntament de Castelló i el HGUCS, es repartiran durant 2017 unes 1.500 caixetes de benvinguda que contenen un pitet i un adhesiu per als vehicles en els quals es pot llegir el lema de la campanya: ‘Benvinguts a Casa!’.

La finalitat d'aquesta campanya és la de "convidar als pares a normalitzar l'ús de la nostra llengua a l'hora de posar-li el nom o començar a parlar i relacionar-se amb el nounat", ha explicat Garcia. A més, amb aquesta campanya també es realitza difusió del lèxic relacionat amb els bebés i es dóna a conèixer la tasca dels serveis lingüístics municipals com a serveis d'assessorament i informació sobre els tràmits que cal fer per a traduir el nom propi al valencià.

El regidor de Normalització ha volgut també "agrair al Departament de Salut Castelló que ens ajude en la distribució d'aquests kits de benvinguda", que seran repartits a les noves mares i pares per les matrones dels centres de salut de la ciutat.Segueix-nos: