Està en: INICI > Notícies

La Marat BP Castell comptar amb Ecoembes i Generalitat per a fomentar el reciclatge d'envasos

Dijous, 16 de Febrer de 2017Porcar ha presentat la campanya ‘Corre+Recicla+’, que habilitarà 44 contenidors durant el recorregut per a arreplegar i separar.

El regidor d'Esports, Enric Porcar, acompanyat del director territorial d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de Castelló, Antoni Lluis Garcia, el vicepresident del CA Running Castelló, Juanma Medina, i l'especialista en gestió local i autonòmica en Ecoembes, Alma Ferrer, han presentat una nova edició de la campanya ‘Corre+Recicla+’, que el seu objectiu és conscienciar als ciutadans de la importància del reciclatge a través de les carreres. 

Porcar ha apuntat que "per a la Marató és un valor afegit el fet que s'aconseguisca reciclar el 100% dels residus que es generen durant la carrera i, a més, que aquesta campanya tinga un valor educatiu a través de la divulgació de què i com s'ha de reciclar".

Sobre aquest tema, el director territorial ha manifestat que "l'administració autonòmica té interès a aprofitar esdeveniments esportius i la presència de figures destacades de l'atletisme per a crear consciència ciutadana en el tema del reciclatge de residus, és compatible l'esport amb el respecte al medi ambient".

Per la seua banda, Alma Ferrer ha destacat la importància de "conscienciar sobre el reciclatge a través de les carreres, unint el medi ambient, el reciclatge i l'esport".

La campanya s'inicia diumenge que ve, 19 de febrer, amb la VII Marató de Castelló. Per a aquesta primera carrera en la qual participaran 4.000 corredors s'habilitaran 44 contenidors per a arreplegar i separar tots els residus que es generen. L'objectiu d'aquesta campanya és fomentar el correcte reciclatge dels envasos que es generen en les carreres, i informar de manera didàctica, tant a corredors com al públic que va a presenciar-les, sobre la importància de reciclar correctament per a contrarestar la contaminació i cuidar el medi ambient. Perquè és important recordar que per cada 6 botelles o llandes que reciclem, contrarestem la contaminació produïda durant 10 minuts per un tub de fuita.

La Conselleria i Ecoembes, l'organització que cuida del medi ambient i promou la sostenibilitat a través del reciclatge d'envasos, s'encarregaran de repartir contenidors en els punts de post-avituallament perquè els corredors puguen dipositar els envasos que vagen usant durant la carrera. 

Quan finalitze la mateixa s'arreplegaran aqueixos residus i es gestionaran adequadament per a assegurar el seu reciclat. En les àrees d'eixida i meta es col·locaran punts de recuperació al costat d'un stand informatiu per a conscienciar als assistents de les carreres sobre la importància mediambiental del reciclatge d'envasos lleugers (llandes, briks i envasos de plàstic que es dipositen en el contenidor groc) i envasos de cartó i paper (que es dipositen en el contenidor blau).

En total, aquesta campanya estarà present en 9 carreres populars, que començaran en el mes de febrer i s'estendran fins al pròxim mes de desembre per tota la geografia de la Comunitat Valenciana.Segueix-nos: