Està en: INICI > Notícies

Castell debat sobre el sector citrcola en la Jornada Tcnica de la Taronja

Dilluns, 6 de Mar de 2017La regidora Sara Usó presenta el programa amb xarrades, taules redones, degustació de productes i tallers infantils.

La plaça Fadrell acollirà diumenge que ve, 12 de març, la Jornada Tècnica de la Taronja "com a fòrum de debat i espai de reflexió sobre la realitat del sector citrícola a Castelló i les seues perspectives de futur", segons ha explicat la regidora d'Agricultura de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó. Tres taules redones, dues xarrades, degustació de sucs, cítrics i coca de taronja i diverses activitats dirigides al públic familiar com un circuit de tractors a pedals integren la programació d'aquesta jornada que se celebrarà d'11:00 a 13:30 i de 17:00 a 19:00 hores. L'edil ha presentat avui la campanya al costat de Néstor Pascual i Vicent Miralles, representants de la Fira de la Taronja.

Va usar ha explicat que la Jornada Tècnica de la Taronja arrancarà a les 11:00 amb l'inici de la zona d'exhibició i demostracions de productes dels expositors. A aquesta mateixa hora començarà la taula redona titulada Punts de millora del sector citrícola. Com planificar un hort de cítrics tot l'any? de la mà de José Francisco Nebot (Cooperativa Coopfruit Betxí) i de César Roures (Cooperativa San Isidro). A les 11:30 començarà la xarrada Nou panorama varietal citrícola amb Carlos Baxauri, responsable d’agrosostenibilitat dels centres experimentals de Cajamar.

A les 12:00 serà el torn de la taula redona sobre Traçabilitat citrícola. Procedència i nivell de qualitat. Del camp a la taula, amb Pascual Civera de BSB Agro i Javier Cuevas (SAT Els Planes, Plana Natural) i mitja hora més tard Héctor Molina, de C3ELEMENTS, intervindrà en la xarra Agricultura jove: la memòria de les llavors. L'última de les taules redones, a partir de les 13:00, debatrà sobre La taronja de Castelló: visió de la campanya, amb Manuel Torres, vicepresident de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, i Néstor Pascual, president de Fepac-Asaja.

Dinamització: tractors a pedals i altres tallers.

La Jornada Tècnica de la Taronja combinarà el seu vessant tècnic amb activitats de dinamització dirigides a públic familiar amb l'objectiu d'acostar a xiquets i xiquetes els avantatges dels cítrics. Entre les activitats, a partir de les 12.00 s'ha programat un circuit agrícola infantil amb tractors a pedals a càrrec de Wido Recambios, que també es repetirà a la vesprada a partir de les 18:00. A més, hi haurà degustació de suc i coca de taronja (11.45); taller de degustació de cítrics amb Supernaranjas (de 12:00 a 12:40); taller infantil sobre plantació a càrrec de Leroy Merlin (17:00) i elaboració d'un mural de cítrics (18:30).

Els representants de la Fira de la Taronja Néstor Pascual i Vicent Miralles han animat als agricultors a participar en aquesta jornada tècnica "per a plantejar les preguntes que siguen necessàries, reflexionar sobre el dia i a dia i cercar les solucions oportunes per als reptes que se'ns plantegen". La regidora Sara Va usar ha fet extensiva aquesta invitació "a la resta de la ciutadania" per a conèixer d'a prop el sector castellonenc de la citricultura. A més, l'edil d'Agricultura ha agraït a la desena d'entitats col·laboradores les seues aportacions perquè la Jornada Tècnica de la Taronja es convertisca "en un espai de reflexió i també de coneixement entre productors i consumidors".Segueix-nos: