Està en: INICI > Notícies

El "XX Curs d'Iniciaci a l'Astronomia' incrementa el nombre de participants en un 11%

Divendres, 10 de Mar de 2017El Planetari de Castelló clausura el curs, que es realitza des de 1998, amb una mitjana de 59 alumnes per sessió.

El Planetari de Castelló clausurarà demà el ‘XX Curs d'Iniciació a l'Astronomia’ que ha estat oferint als interessats en aquesta ciència des del passat mes de gener, amb un gran èxit de participació.

El curs, impartit pel divulgador científic Germán Peris Luque, ha aconseguit les dades d'assistència mitjana a cada sessió de 59 alumnes, la qual cosa suposa un increment del 11% de participants pel que fa a l'edició de 2016 i del 65% pel que fa a la de 2015. En les edicions anteriors, la mitjana se situava en 53 i 32 alumnes, respectivament.

El curs s'ha desenvolupat en una sèrie de classes teòriques i pràctiques cada dissabte des del 7 de gener fins a l'11 de març. I en cada sessió s'ha aprofundit en un tema diferent. Des del reconeixement del cel a simple vista fins als camps de recerca de l'astrofísica moderna. Dia a dia s'ha anat desgranant en cada classe el desenvolupament del coneixement per a acostar-se a quina és la nostra comprensió actual de l'Univers. No solament s'ha tractat de respondre a les preguntes de l’alumnat sobre cada tema tractat, sinó que s'ha pretès incentivar l'interès pel coneixement de l'univers.

A més, en les classes pràctiques no solament s'ha oferit la possibilitat d'observar amb telescopis, sinó que s'han mostrat les eines i les tècniques utilitzades pels observadors. Es tracta de no solament gaudir amb l'observació, els participants han pogut veure que amb els mitjans electrònics a l'abast de la majoria de la gent avui dia, els aficionats poden col·laborar de forma molt activa en l'estudi i comprensió de l'Univers. Finalment, cal destacar que aquest curs es realitza des de l'any 1998.Segueix-nos: