Està en: INICI > Notícies

Castell organitza un taller per a potenciar les capacitats emprenedores

Dimecres, 19 de Abril de 2017La regidora Patricia Puerta destaca iniciatives com beta.coop per a recolzar l'engegada de nous projectes de negoci.

Difondre la cultura emprenedora i potenciar les habilitats personals per a engegar un projecte. Aquests són els objectius de la segona edició del taller Despertar emprenedor impartit avui pel Servei d’Emprenedoria de l'Ajuntament de Castelló en la sala de formació del centre municipal CIES. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha acudit a la xarrada per a animar als participants "a atrevir-se a fer un pas avant en la creació d'un negoci".

En aquest sentit, l'edil Patricia Puerta ha recordat que el Govern Municipal aposta "decididament per recolzar l’emprenedoria i impulsar el CIES com a incubadora d'empreses i d'ocupació". Així, ha destacat que l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) compta amb un servei d’emprenedoria que "ajuda i assessora perquè començar una idea de negoci siga el més fàcil possible" i contribuïsca a "recolzar en les fases inicials de la creació d'empreses".

El taller Despertar emprenedor, que avui ha celebrat la seua segona edició, pretén difondre la cultura del *emprendimiento entre la població local. Com a ponents han participat Gloria Cirerer i *Marga López, tècniques d’Emprenedoria de l'Ajuntament de Castelló, professionals amb dilatada experiència professional en creació d'empreses i assessorament a emprenedors i empreses. En el taller també s'han explicat els serveis oferits pel Servei d’Emprenedoria amb la finalitat de que els assistents coneguen les possibilitats d'assessorament i acompanyament en els seus projectes, oferides per l'Ajuntament de forma gratuïta.

L'Ajuntament de Castelló defineix en el seu Pla Estratègic d'Ocupació 2016-2019 la Línia 2 Emprenedoria, a partir de la qual es crea el Servei d’Emprenedoria de l'Ajuntament dins de l'ADL i es defineixen una sèrie d'accions a realitzar entre les quals es troba la formació en autoocupació i emprenedoria i afavorir així la cultura emprenedora.

La regidora Patrícia Porta ha insistit que "l'objectiu amb el qual es convoquen aquest tipus d'accions és animar als participants a descobrir les seues capacitats emprenedores, com a individus i com a creadors de projectes, dins i fora de les empreses". Durant la sessió de treball s'han abordat les habilitats emprenedores dels assistents, reflexionant sobre decisions a prendre respecte a projectes personals i empresarials. La xarrada s'ha convertit en un primer pas en el camí per a persones emprenedores que volen treballar pel seu compte o tinguen projectes en marxa.

A més de l'engegada del servei d’emprenedoria de l'ADL, Puerta també ha destacat altres iniciatives per a recolzar la cultura emprenedora com la creació de beta.coop, la primera cooperativa d'emprenedors de la Comunitat Valenciana que va començar a funcionar el mes passat en l'edifici CIES.Segueix-nos: