Està en: INICI > Notícies

Castell ja exerceix com a capital espanyola de la diversitat religiosa

Dimarts, 16 de Maig de 2017L'alcaldessa arreplega el premi atorgat per la FEMP.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha arreplegat aquest matí a Madrid el premi nacional a la diversitat religiosa concedit a l'Ajuntament castellonenc per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Marco ha estat acompanyada pel regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López.

El premi ha sigut lliurat a l'alcaldessa per la sotsdirectora de Fundació de Pluralisme i Convivència, Puerto Garcia, i Joaquín Corcobado, cap de l'àrea de Drets Socials de la FEMP, i reconeix a Castelló com a capital espanyola de la diversitat religiosa 2017 en la categoria de coneixement, reconeixement i participació de les minories religioses.
 
Marco ha destacat que aquest guardó "és un reconeixement a la gran labor realitzada des de la Taula Interreligiosa de Castelló, reforçada per José Luis López des que és regidor i assumeix l'adreça de l'àrea Benestar Social amb l'arribada del nou Govern municipal a l'Ajuntament en 2015".

L'alcaldessa ha agraït a la FEMP aquesta distinció i ha subratllat que "els ajuntaments som els primers a detectar els problemes d'integració social i hem après a desenvolupar projectes per a afavorir la convivència i el respecte entre tots, així com per a evitar les dificultats que puguen sorgir en determinats moments".
 
Per la seua banda, López ha manifestat el seu suport a la labor que realitza la Taula Interreligiosa de Castelló i ha indicat que "s'està aconseguint l'objectiu de mostrar el pluralisme religiós que existeix en la nostra ciutat col·laborant entre les diferents confessions per a afavorir el coneixement de cadascuna d'elles i potenciar les actituds de tolerància cap a les persones, tant amb creences religioses com sense elles". 

En l'actualitat, en la Taula Interreligiosa de Castelló estan representades quatre de les cinc religions reconegudes a nivell mundial, com són el cristianisme, l'islam, el judaisme i el *hinduísmo. Aquestes quatre religions es manifesten en la capital en 25 confessions religioses, 23 de les quals formen part de la Mesa Interreligiosa.
 
Amb motiu del premi de la FEMP, la Regidoria de Benestar Social i la Mesa Interreligiosa preparen un acte institucional al juny amb l'objectiu de fer lliurament del premi als integrants i capdavanters religiosos a Castelló.Segueix-nos: