Està en: INICI > Notícies

Castell estendr la promoci de la Magdalena en Disney a altres punts turstics de Pars com la torre Eiffel o Notre Dame

Dijous, 18 de Maig de 2017La regidora de Festes, Sara Usó, destaca que la ciutat "fa un pas més en la internacionalització de les festes fundacionals".

El Patronat Municipal de Festes i la Junta de Festes han presentat avui la promoció de les festa de la Magdalena en Disney amb una desfilada el 12 de juny que recorrerà el parc temàtic en un dels mesos de major afluència de visitants i que compta amb la col·laboració de l'Associació d'Artistes Gaiaters i colles de dolçainers i tabaleters de la ciutat. La regidora de Festes Sara Usó, ha destacat que a més "enguany es compleix el 25 aniversari del parc Disney i tenim una oportunitat meravellosa de poder desfilar i promocionar Castelló i les seues festes fundacionals en un aparador de somni".
 
La promoció també s'estendrà als punts més turístics de París. Així, segons ha explicat Fernando Sos, responsable en la Junta de Festes de l'organització de l'esdeveniment, ha explicat que "després de la desfilada, la comitiva es desplaçarà a París, on continuarà amb la labor de promoció de les nostres festes, visitant els llocs principals de la capital francesa, la Torre Eiffel, plaça de la Concòrdia, Arc del Triomf i Notre Ddame, on de nou s'escoltarà la música de les nostres festes i on es repartirà material publicitari sobre les mateixes". 

Una delegació integrada per 80 persones participaran en aquest viatge promocional, que s'iniciarà el dia 10 i finalitzarà el 14 de juny. Les reines Estefanía Climent i Berta Muntanyés i les seues corts d'honor; la presidenta del Patronat de Festes, Sara Va usar, membres de la Junta de Festes i integrants de diferents colles de dolçainers i tabaleters de Castelló, entre uns altres, se sumaran a la delegació que, per primera vegada, promocionarà de manera oficial les festes de la Magdalena en Disney i a París.

En aquest sentit, la regidora de Festes ha subratllat que amb aquesta iniciativa "Castelló fa un pas més en la internacionalització de les seues festes amb la participació en la desfilada el pròxim 12 de juny a Disneyland París. Es tracta, doncs, d'una ocasió única per a presentar les festes fundacionals de la Magdalena amb un aparador únic com és París i en el parc temàtic Disney".

Estructura de la desfilada 

El Patronat i la Junta de Festes obriran la desfilada amb un cartell identificatiu amb el nom i escut de la ciutat. A continuació, quatre persones abillades amb el vestit de pagès portaran quatre gaiates de mà, als quals seguiran les dames de la ciutat Infantils i les dames de la ciutat, seguides de les reines de les festes, totes elles abillades amb el vestit de catellonera i portant les canyes que van utilitzar en la desfilada de gaiates (amb cinta verda i l'escut de la ciutat). Seguint a les corts, en formació membres de la Junta de Festes presidits per la presidenta del Patronat i Regidora de Festes, abillats de pagesos, i tancant la comitiva una colla de dolçainers i tabaleters formada per membres de diferents colles de la ciutat.
 
Quant a la part musical, els músics són membres de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, de la Colla Xaloc i de la Colla Castàia. Les cançons que interpretaran durant el recorregut són peces de cercaviles habituals de la setmana de festes de la Magdalena, així com també el Rotllo i Canya de la Desfilada de Gaiate. 

El Patronat de Festes ha encarregat a l’Associació d’Artistes Gaiaters l'elaboració del cartell identificatiu amb el nom i escut de la ciutat així com les gaiate de mà que desfilaran en la cavalcada. Per últim, la regidora Sara Usó ha volgut subratllar el seu agraïment a totes les persones que faran possible aquesta promoció.Segueix-nos: