Està en: INICI > Notícies

Marco adverteix que Castell lluitar i pressionar per la gratutat de l'AP-7

Dijous, 18 de Maig de 2017L'alcaldessa de Castelló ha participat en la reunió convocada a València per la consellera d'Obres Públiques.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha declarat que "la gratuïtat de l'autopista AP-7 és una demanda justa per a Castelló i anem a lluitar i a pressionar perquè siga una realitat quan concloga la concessió en 2019". Marco ha assistit avui a la reunió convocada per la consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, al costat dels responsables dels municipis pels quals discorre l'autopista de peatge.
 
"Castelló no pot ser menys que altres zones d'Espanya. No se'ns pot castigar amb peatges, quan les comunicacions es col·lapsen per un excés de tràfic i quan les carreteres convencionals, com la N-340, tenen una sinistralitat més alta del que és desitjat", ha indicat.

Marco ha recordat els problemes que han patit en els últims mesos les persones que han hagut de circular per Castelló i la província, com a conseqüència de les actuacions de millora en l'A-7 i de les obres del tercer fil ferroviari, que van alterar els horaris del transport per ferrocarril.
 
"És un problema greu que ha de tenir una resposta per part de l'Administració competent, que en aquest cas és el Govern central", ha indicat l'alcaldessa. "Estem cansats que no s'atenguen les nostres peticions, quan hi ha una majoria social que està reclamant la liberalització de l'autopista. És hora de dir ‘ja n'hi ha prou!’ i exigir el que és just". 

La alcaldessa ha destacat que "en ple segle XXI, les comunicacions han d'estar a l'altura de les necessitats de la societat, però la realitat és que els ciutadans i les ciutadanes de Castelló ens sentim menyspreats pel Ministeri de Foment, per no atendre les reivindicacions històriques d'una ciutat i una província que contribueixen, amb els seus impostos al sosteniment dels serveis públics, però que al final no els gaudeixen com hauria de ser".

Marco ha transmès a la consellera la importància de convocar la reunió i fer un front comú entre les administracions autonòmica i local. En aqueix sentit, ha mostrat el total suport de tots els municipis presents en la reunió perquè "la Conselleria concrete la programació i les accions de coordinació entre els alcaldes per a manifestar davant del Ministeri la nostra opinió i les nostres reivindicacions en benefici dels veïns de la Comunitat".Segueix-nos: