Està en: INICI > Notícies

Castell celebrar aquest diumenge la Volta en Bicicleta per les Ermites

Dijous, 18 de Maig de 2017La cita, de caràcter popular i no competitiu, és una portunitat ideal per conèixer la història del terme municipal visitant els seus temples

Un any més, Castelló celebra la tradicional Volta en Bicicleta per les Ermites del terme municipal. La cita, el pròxim diumenge 21 de maig, està oberta a tots els veïns i aficionats a la bici sense necessitat d’inscripció. És una oportunitat ideal perquè famílies i amics passen un dia a l’aire lliure coneixent la història de Castelló a través de les ermites. La cita està organitzada por les regidories de Esports i d'Ermites, el Patronat d'Esports i el Club Cicliste Tombatossals.

"Es tracta d'una jornada de caire popular que pretén combinar la part esportiva i la part de coneixement del nostre patrimoni cultural i artístic de les ermites", assenyala Enric Porcar, regidor d'Esports. Així, en cadascuna de lers ermites, l’ermità, l'associació que s’encarrega de la cura del recinte o un expert en la matèria, rebrà a l’expedició ciclista i els explicarà la història i característiques de l'ermita, així com el seu patrimoni més rellevant.

La jornada començarà a les 9 hores des de la Plaça Major de Castelló i recorrerà onze ermites. La primera serà la de Sant Nicolau, a la que seguiran Sant Jaume de Fadrell, Sant Josep de Censal, Sant Isidre i Sant Pere, Parc del Meridià, Sant Roc de la Donació, Sant Francesc de la Font, La Magdalena, La Font de la Salut i Sant Roc de Canet, per finalitzar en la Basílica de Lledó, on està previst arribar al voltant de les 14.30 hores. Allí es dinarà de pa i porta.

L’organització recorda que en tot el recorregut serà obligatori l’ús del casc. Cadascú es portarà esmorzar, dinar i el que considere oportú segons les seues necessitats. Els organitzadors facilitaran ampolles d’aigua en diverses ermites on no hi haja font. A més, al ser un esdeveniment popular i orientat a la pràctica de l'esport per a tots i no tindre caràcter competitiu, es seguirà en tot moment el ritme que marcarà la policia i el desplaçament es farà en grup.Segueix-nos: