Està en: INICI > Notícies

Castell promou tallers i xerrades en horts urbans municipals per potenciar l'agricultura sostenible i ecolgica

Dimarts, 23 de Maig de 2017

El projecte ‘Horts de vida’ pretén, entre d’altres, fomentar la participació femenina i de joves en l’agricultura urbana.

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per la regidora Sara Usó, i la cooperativa castellonenca Hort del Manyano impulsen un projecte dedicat a la innovació social i l’agricultura sostenible i ecològica a partir d’unes jornades de tallers i xerrades. El projecte, ‘Horts de vida’, està vinculat a un conveni entre l’entitat Hort del Manyano i l’Ajuntament de Castelló per a la promoció i el desenvolupament de la custòdia del territori.

Aquest pretén cobrir les manques formatives que tenen els usuaris i usuàries dels horts urbans de Castelló, així com conèixer les experiències de fora de la ciutat de la Plana que amplien el coneixement del món de l’agricultura ecològica i sostenible. Així mateix, persegueix fomentar la participació femenina i de joves en l’agricultura urbana.

El programa acaba en novembre i consta de 57 xerrades de 2 hores i de 4 tallers pràctics dedicats a la preparació del terreny per a sembra i al cultiu del fesol, la tomaca i la creïlla en ecològic. A més, comptarà amb espais de la ciutat per a que els usuaris i usuàries d’horts urbans puguen fer pràctiques in situ del que s’ha après amb els millors professionals, amb jornades de formació per als responsables de les associacions veïnals i la incorporació de les noves tecnologies en la gestió d’horts urbans o amb visites a finques ecològiques, entre d’altres.

Hort del Manyano és una cooperativa formada per dones que presenta serveis socials i ambientals i que, en conveni amb l’Ajuntament de Castelló i la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura, pretenen donar vida als hhorts urbans municipals des d’una perspectiva agroecològica i social.Segueix-nos: