Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament i el Club Nutic ofereixen un "baptisme del mar' per a escolars de Castell

Dissabte, 10 de Juny de 2017L'alcaldessa afirma que el projecte pretén transmetre valors socials, ambientals i esportius als més xicotets.

L'Ajuntament de Castelló i el Real Club Nàutic de Castelló han engegat una campanya d'iniciació a la cultura marítima per a escolars de la capital. El ‘baptisme del mar’ està dirigit a xiquetes i xiquets de 10 anys, amb el propòsit de fomentar entre els més xicotets les activitats marineres, a través de l'Escola de Vela i Piragüisme del Club Nàutic de Castelló. L'alcaldessa, Amparo Marco, i el president del club, Manuel Vidal, han signat ja el conveni per al desenvolupament del projecte.
 
El cap de setmana que ve començaran les activitats, amb els primers 16 alumnes. Les activitats de contacte amb el mar es desenvoluparan al llarg de tot l'any, preferentment entre març i octubre. "L'objectiu és que a través dels esports nàutics els alumnes de Primària s'acosten al mar, coneguen el seu potencial, i aprenguen a respectar-ho. El baptisme del mar pretén transmetre'ls, des de xicotets, passió per tot el que envolta al mar: esport, salut, turisme i dinamització econòmica", afirma l'alcaldessa. 

Les xiquetes i xiquets interessats a participar en el ‘baptisme del mar’ hauran de posar-se en contacte amb el Club Nàutic, a través de la seua pàgina web, en la qual podran descarregar-se un formulari d'inscripció (http://www.rcncastellon.es/wp-content/uploads/2017/05/formulario-bautismo-de-mar.pdf), en el qual s'explicaran les condicions de l'activitat i es requeriran dades de l'alumne i les dates desitjades per a la realització de les proves esportives. És preceptiva l'autorització de pares i mares. 

El ‘baptisme del mar’ es desenvoluparà en l'Escola Nàutica del club, durant un dia, des de les 10 fins a les 18 hores. En la primera part, es realitzarà una classe teòrica de vela i, posteriorment, es realitzaran pràctiques de orsar, arribar, timó a la via, virada per avante, mossegar, caçar i amollar escotes i equilibrar l'embarcació. En piragüisme hi haurà una part teòrica i pràctiques per a conèixer les parts i elements de l'embarcació i pala, seguretat, familiarització, caure a babord i estribord, mantenir rumb i anar marxa arrere. 

El Govern municipal vol aprofitar el potencial marítim de la ciutat per a promocionar l'esport, fomentar la seua pràctica entre els escolars i convertir-ho en un eix de dinamització turística. "Durant molt temps, la ciutat ha viscut d'esquenes al mar i ja és hora que ho posem en valor i ho gaudim, perquè és un patrimoni col·lectiu", afirma Marco.
El projecte pretén desenvolupar entre els escolars el gust i motivació per les activitats esportives, promoure la participació en activitats esportives col·lectives en un mitjà natural, fomentar el desenvolupament d'habilitats socials d'interacció i actituds de respecte, cooperació, treball en equip i esportivitat en un context diferent a l'escolar, i augmentar la confiança, autoestima, responsabilitat i autonomia personal. 

D'altra banda, es preveu que la iniciativa ajude a treballar la concentració, equilibri, i l'aprenentatge de tasques basades en la intuïció, fomentar un correcte i respectuós ús del medi ambient, popularitzar els esports nàutics de vela lleugera i piragua, desenvolupar coneixements tant tècnics com de seguretat bàsica per a la pràctica d'activitats esportives nàutiques i promoure una pedrera de futurs palistes i navegants.Segueix-nos: