Està en: INICI > Notícies

El Patronat d'Esports celebra el Dia Internacional del Ioga amb una classe multitudinria a la Plaa Major

Dilluns, 12 de Juny de 2017Monitors de Castelló ensenyaran les tècniques d'aquesta pràctica el pròxim dimecres en una activitat lliure i gratuïta per a tots el ciutadans i ciutadanes.

El Patronat d'Esports de Castelló organitza dimecres que ve el Dia Internacional del Ioga amb una activitat a la Plaça Major a la qual convida a tots els ciutadans i ciutadanes. Cada 21 de juny, coincidint amb el solstici d'estiu, el dia més llarg de l'any, es commemora el dia internacional d'aquesta disciplina mil·lenària, a mig camí entre l'esport i la teràpia física. Nacions Unides va voler dotar-lo d'un reconeixement especial per emfatitzar els beneficis que aquesta pràctica mil·lenària té per a la salut.

La ciutat de Castelló celebra per tercer any consecutiu la festa del ioga, que ha anant canviat d'ubicació a mesura que ha guanyat popularitat i participació. El debut va tindre lloc a la plaça Santa Clara, l'any passat es va desenvolupar simultàniament en diverses places de la ciutat i, per la vesprada, a la platja, i per al present any el Patronat ha escollit la plaça Major. La participació és lliure i gratuïta. Només és necessari que els interessats acudisquen a la plaça amb roba esportiva i un matalàs de ioga perquè l'activitat es realitza amb els peus descalços.

De 18.30 a 21.30 hores, el Fadrí serà testimoni d'una classe multitudinària impartida per professors dels centres especialitzats que durant tot l'any inicien en la pràctica del yoga i perfeccionen les seues tècniques. Començaran la sessió els monitors de Numad Ioga i, cada mitja hora, es succeiran els dels altres centres que s'han implicat amb la Regidoria d'Esports: Espai Orgànic, Moment Ioga, Inhala Ioga, Centre de Ioga Iyengar Maria Igual i Ioga Castelló.

El regidor d'Esports, Enric Porcar, ha destacat els nombrosos avantatges del ioga per a la salut, tant física com mental. "A més de fomentar la flexibilitat del cos, equilibra el to muscular i millora la circulació sanguínia, entre altres efectes beneficiosos", ha assenyalat. També incrementa la capacitat de treball i no menys importants són els seus efectes demostrats en la capacitat de concentració, la memòria i l'atenció.Segueix-nos: