Està en: INICI > Notícies

El XXVIII Rallye de la Cermica torna a les carreteres de Castell amb 115 quilmetres i ms de 40 cotxes inscrits

Dimecres, 14 de Juny de 2017La competició, que discorre per tres comarques de la província, se celebra divendres i dissabte assentada com una prova clàssica del calendari nacional.

El Rallye de la Ceràmica, que recorrerà divendres i dissabte les carreteres de Castelló, ha sigut presentat aquest matí a l'Ajuntament de la ciutat. La prova celebra la seua vint-i-huitena edició consolidada com una de les competicions més importants del calendari nacional i puntuable per al campionat regional de ral·lis de la Comunitat Valenciana. El divendres es dedicarà a les verificacions administratives i tècniques mentre que el dissabte se celebrarà la competició com a tal. Amb una etapa i quatre seccions que es recorren dues vegades cadascuna, el ral·li cobrirà un total de 389,5 quilòmetres, 115 d'ells cronometrats, i congregarà a més de 40 participants.

El regidor d'Esports, Enric Porcar, qui ha estat acompanyat en l’acte de presentació per Emilio Marmaneu, director de la prova, i Javier Martínez, president del Rallye Club Castelló, entitat organitzadora, ha reiterat el suport del consistori a una carrera "amb una tradició indiscutible, com ho demostren l'expectació que suscita i la gran quantitat de públic que congrega a les carreteres per on transcorre". Porcar ha destacat la bellesa del paisatge que travessa el ral·li. "Es nota que els organitzadors coneixen a fons la nostra província perquè els trams escollits són preciosos", ha dit el regidor.

El recorregut és el mateix que el de l'any passat i travessa tres comarques: la Plana, l'Alt Millars i l'Alcalatén. Argelita-Llucena, Cedramán-Lludient, Pantà del Sitjar i Costur-Vilafamés són els trams contra el rellotge. "El traçat és molt variat, es barregen trams amb pujades i baixades ràpides al costat d'altres més tècnics", ha assenyalat Emilio Marmaneu, qui ha apuntat que "el Rallye de la Ceràmica és molt exigent, els pilots han de donar el millor de si mateixos per tenir opcions de triomf".

L'organització d'aquest tipus de competicions té molt presents les mesures de seguretat. "Intentem que cada any siguen més estrictes perquè es puga compaginar la diversió dels aficionats amb l'absència de riscos innecessaris", ha assegurat el director del ral·li, qui treballa estretament amb la Guàrdia Civil de Trànsit, que destinarà a la prova una quinzena d'agents. Seran algunes de les prop de 300 persones que treballen perquè l’esdeveniment siga un èxit, des de comissaris, cronometradors i radioaficionats a membres de Protecció Civil, bombers, grues, ambulàncies, metges i personal sanitari.

Tant Martínez com Marmaneu han recalcat que la major part del pressupost, atés que no hi ha premis en metàl·lic, es destina a mesures de seguretat per intentar que no hi haja cap accident ni entre els pilots ni entre el públic. Per aquesta raó, abans de cada tram es repartirà entre els aficionats un tríptic amb les mesures de seguretat que cal observar durant la carrera. "El més important és col·locar-se en una posició elevada respecte a la carretera. Romandre junt a la carretera és molt perillós", han advertit.Segueix-nos: