Està en: INICI > Notícies

Castell insta a legislar contra els desnonaments de persones o famlies en risc d'exclusi social

Dissabte, 8 de Juliol de 2017
Els cinc grups polítics recolzen una proposta per a garantir el dret constitucional d'accés a un habitatge digna.


Els cinc grups polítics amb representació en l'Ajuntament de Castelló han signat una declaració institucional en la qual insten al Congrés dels Diputats a reformar la legislació processal amb l'objectiu de "prohibir el llançament o desnonament en els processos judicials quan es tracte d'un habitatge habitual de persona o família declarada en risc d'exclusió social i els serveis socials municipals desaconsellen el desnonament".

La declaració institucional, presentada pel grup Castelló en Moviment, ha rebut el recolza de PSV, Compromís, PP i Ciutadans. La proposta s'aprovarà dijous que ve en el ple ordinari corresponent al mes d'agost i també planteja que en aquests casos "s'establisquen els mecanismes de substitució de l'execució contra el demandat per una acció de tornada per danys i perjudicis contra l'Administració Pública competent en habitatge durant el temps que l'habitatge estiga ocupat i es mantinga la declaració de risc".

La Corporació Municipal de Castelló recorda que l'article 47 de la Constitució arreplega que "tots els espanyols tenen dret a gaudir d'un habitatge digne i adequada. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per a fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sòl d'acord amb l'interès general per a impedir l'especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que genere l'acció urbanística dels ens públics".

Per tot ells, els grups polítics amb representació municipal consideren la necessitat que el Congrés dels Diputats inicie una modificació legislativa que impedisca els llançaments o desnonaments de l'habitatge habitual en el cas de persones i famílies en risc d'exclusió social.Segueix-nos: