Està en: INICI > Notícies

Grau Xarxa Oberta participa en la trobada internacional de disseny collaboratiu Glocal Camp

Dimecres, 12 de Juliol de 2017
L'estratègia Grau Xarxa Oberta participa en el Glocal Camp que se celebra fins a dissabte que ve a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Carpe Via, com a equip coordinador de Grau Xarxa Oberta, presenta el projecte de dinamització comunitària del Grau davant la comunitat Civicwise en la seua trobada internacional Glocal Camp, que reuneix a professionals del disseny col•laboratiu de diferents parts del món.

Durant aquesta jornada, integrants de Carpe Via mostraran l'experiència de Grau Xarxa Oberta com a plataforma que cerca promoure la regeneració i dinamització del teixit urbà, social i econòmic implicant a la ciutadania com a motor de canvi s'exposarà com a exemple de xarxa que volem per als nostres barris, segons han explicat.

Glocal Camp és un esdeveniment organitzat per Civicwise que convoca cada sis mesos en una ciutat diferent a professionals del disseny col•laboratiu de diferents parts del món amb l'objectiu de convertir-ho en un fòrum de debat i intercanvi d'experiències que permeten avançar en aquest model de disseny participatiu de les ciutats.

Durant una setmana tenen lloc workshops, debats i xarrades encaminades a conèixer els projectes més innovadors en el camp del disseny cívic i col•laboratiu, així com a treballar junts en el desenvolupament de diverses eines i metodologies que ens ajuden a millorar el nostre treball.

Paral•lelament, segueix obert un espai de participació digital per a continuar amb el disseny col•lectiu d'espais i usos en el Grau amb la intenció d'ampliar el que s'ha treballat en els tallers presencials. Aquest espai digital inclou dues enquestes que pot respondre qualsevol persona interessada a aportar les seues propostes sobre disseny i usos d'espais públics en el Grau.

Una d'aquestes enquestes se centra en preguntes sobre avaluació i detecció de problemes dels diferents espais i edificis públics que existeixen en el Grau. I una segona en la qual es poden proposar millores i noves adhesions d'espais a la Xarxa Oberta.

L'opinió i experiències que s'arrepleguen en aquest espai digital són fonamentals per a seguir construint i millorant col•lectivament Xarxa Oberta. La informació arreplegada a través d'aquestes enquestes complementaran la ja arreplegada durant el procés presencial que es va celebrar en el mes de maig i que també va incloure el disseny col•laboratiu de la UE 15, el solar que es troba al costat de la piscina Emilio Fabregat.Segueix-nos: